avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Pentru obtinere autorizatie de constructie este nevoie ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Pentru obtinere autorizatie de constructie este nevoie de acordul copropietarilor?

Buna ziua,

Locuiesc intr-un imobil in care sunt coproprietar (curte comuna). Un vecin a inlocuit o scara de urcare in pod care era din lemn, cu una de beton si a facut-o cu alte dimensiuni (mai mare).
Intrebarea este: Avea nevoie de acordul celorlalti copropietari la obtinerea autorizatiei de constructie pentru a face aceasta modificare sau nu?

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: dorintm , utilizator 22:46, 7 Decembrie 2014
răspunsul este da.
Avand in vedere ca este vorba despre imobil la curte,nu se supune legislatiei asociatiilor de proprietati
La nivelul imobilului este constituita asociatie de proprietari ?
Avand in vedere ca prin modificarea operata,respectiv inlocuirea ,materialului,pe cale de consecinta prin executia scarii de beton au fost operate modificari importante asupra structurii de rezistenta a imobilului,cu consecinta modificarii comportamentului cladirii la trepidatii,seism,etc
Pentru astfel de modificari constructive este initial necesar acordul coproprietarilor,executie de proiect tehnic,autorizatie de constructie,certificat de urbanism
Din legea constructiilor
Se pot executa fara autorizatie de construire urmatoarele lucrari care nu modifica structura de rezistenta si/sau aspectul arhitectural al constructiilor:
2.trotuare, ziduri de sprijin ori scari de acces

Apoi:
(1)În cazul când într-o cladire se realizeaza mai multe apartamente si suprafete locative cu alta destinatie, proprietarii acestora dobândesc si o cota-parte de proprietate asupra tuturor partilor de constructie si instalatii, precum si asupra tuturor dotarilor care, prin natura lor, nu se pot folosi decât în comun, indiferent de tronsonul, scara sau etajul la care este situata proprietatea lor.

Trebuie vazut a cui era scara de lemn, al cui era podul si in general care este situatia de fapt acolo. Mai precis cu ce va deranjeaza scara respectiva? Era mai buna cea de lemn?
trandafir2 a scris:

Mai precis cu ce va deranjeaza scara respectiva?

Autorul topicului a precizat nemultumirea sa a facut-o cu alte dimensiuni (mai mare).
Si ... mai mare, nu e mai bun?

Alte discuții în legătură

Constructie fara autorizatie dorintm dorintm Buna ziua, Va scriu pentru a va cere niste pareri legate de problema mea, care cred ca e este una grava pentru mine. Locuiesc in Timisoara, intr-un imobil ... (vezi toată discuția)
Mansardarea podului la bloc - legal? blsqt blsqt buna ziua! numele meu e liviu si ma confrunt cu o situatie careia incerc cu ajutorul dumneavoastra si al acestui forum sa ii gasesc o solutie. am cumparat de ... (vezi toată discuția)
Pod fara utilitati - e necesar acordul vecinilor? IoanaMaria10+ IoanaMaria10+ Buna ziua, Un pod care nu a avut conexiuni la utilitati (apa, lumina, gaz) si prin mijloace...romanesti isi face o scurgere pe exteriorul cladirii este ... (vezi toată discuția)