avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită constructie fara autorizatie
Discuție deschisă în Executare silită

constructie fara autorizatie

Buna ziua,

Va scriu pentru a va cere niste pareri legate de problema mea, care cred ca e este una grava pentru mine.
Locuiesc in Timisoara, intr-un imobil cu mai multi propietari, iar eu fac parte dintr-un condominiu cu mai inca doi co-propietari. Problema a inceput in anul 2006 cand un vecin a refacut acoperisul pe tot condominiul (adica peste apartamentul lui, pe al meu si pe al inca unui co-propietar). Noi pe atunci nefiind propietari, ci chiriasi am cerut ajutorul primariei, mentionez ca el a primit acceptul referitor la apartamentul meu dar cu specificatiile:poate sa execute lucrarea de inlocuire a acoperisului dar cu respectarea cotelor parti si pe cheltuiala proprie). El a inceput , a inlocuit acoperisul, la modificat (inaltat cu 80cm) si a amenajat mansarda pe tot tronsonul (cele trei apartamente) si a inlocuit o scara de lemn cu una de beton pe care o tine inchisa si eu nu mai am acces la pod. Pe "inlocuire acoperis si inlocuire scara la pod existent, si acoperire terasa este o autorizatie" , dar pe o terasa care a construit-o nu are , + ca el a concesionat terenul din fata lui aprox 30m patrati pe care vrea sa construiasca ceva, dar pe acolo este o cale de acces. In acest sens am primit de la primarie un raspuns ca "pot fi concesionate in vederea extinderii constructiilor doar cu acordul tuturor copropietarilor" fapt la care a prezentat tot acel acord referitor la reparatie acoperis. Pentru concesionare nici un vecin nu a semnat. Asta cred ca e o problema.
Acum deja sunt 3 ani de cand ma judec cu el pentru particica de pod, si cred ca mi sa deschis tot de el (care e avocat) peste 20 de procese , pe care toate le-am castigat, pentru ca eu sunt 100 % legal, problema e ca el este ilegal, si este si avocat si nu reusesc nici cum sa il opresc.
Am ajuns sa va scriu pentru ca am o decizie civila referitoare la mansarda construita ilegal, la faptul ca nu am acces la pod care este in favoarea mea. In schimb el continua sa construiasca...
Cum il pot opri? Cui sa ma adresez.
Am fost la Inspectia in constructii, acolo mi sa zic sa fac o reclamatie si in termen de 30 zile... dar pana atunci ce mai construieste este gata...si atunci nu mai au ce sa mai constate. Tot de acolo am primit raspuns sa ma adresez la Politie cand se lucreaza ca sa vina sa constate ca se incalca o decizie a curtii de apel, am fost si la Politie si acolo mi sa spus ca nu se baga doar daca e vorba de scandal....
Nu stiu ce sa mai fac....cui sa ma adresez.... Ma gandesc ca daca as fi facut eu atatea nereguli....cred ca eram inchis de mult timp.

Am o gramada de acte, am toata dreptatea....si tot nu pot sa rezolv nimic...

Va rog sa ma ajutati si sa ma scuzati daca am postat unde nu trebuie dar nu mai stiu ce sa mai fac.

Am omis un lucru, am fost la o televiziune sa o chem la fata locului sa constate ilegalitatile facute de domnul avocat, a venit domnii de la televiziune , au filmat , au luat interviuri, si au zis ca o sa dea pe post...dar domnul avocat a intervenit la televiziune si a zis ca daca o sa fie dat pe post i se pateaza imaginea... hmm...
V-am zis, am multe acte si toate in favoarea mea... plus procese deschise de el, si castigate de mine, toate, unul nu am pierdut....si tot degeaba....

Va rog sa ma ajutati.


MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 20:29, 6 August 2009
Faceti o reclamatie la Primarie si una la Inspectoratul de Stat in Constructiii in care aratati ca vecinul dv. construieste ilegal, fara autorizatiile necesare. Vinovatul va fi amendat si obligat la demolarea constructiilor ilegal edificate. ;)
Multumesc de raspuns.

Problema e ca sesizari la Primarie am facut inca de la inceput....dar prin nepasarea lor...am ajus sa am atatea procese, eu sunt 100% legal, si prin escrocheriile care le face el eu nu pot sa stau linistit....trebuie sa platesc avocat si credetima ca pana acum in 3 ani de zile...o gramada de bani, si astia nu stiu daca ii mai vad..., si asta pentru nepasarea functionarilor din Primarie . Iar la inspectie am facut la fel, multe reclamatii, la una a venit dar dupa un timp, moment in care erau sistate lucrarile, si raspunsul lor a fost: In urma efectuarii controlului nu lucreaza nimeni si eu sunt o victima... Mi-a fost tare ciuda ca nu am inregistrat persoana de la Inspectie. Nu stiu, am decizia finala si irevocabila, ca el mi-a ingradit accesul in pod si constructiile sunt ilegale....dar el construieste in continuare.

Daca mai aveti si alte parere va rog sa ma ajutati


MULTUMESC
Cu privire la ingradirea accesului in pod, trebuie sa introduceti o actiune in instanta prin care sa invocati abuzul de folosinta si sa solicitati instantei obligarea paratului la a va permite accesul la pod, deoarece si dv., in calitate de coproprietar aveti dreptul de a folosi spatiile de folosinta comuna, aflate in indiviziune, daca nu sunt calificate in cf si atribuite in folosinta exclusiva a unuia dintre coproprietari. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condomeniul, partile comune si cartea tehnica intr-un complex rezidential cu case si blocuri maria_carmen maria_carmen Suntem o Asociatie de propietari infiintata in febr 2013 pt gestionarea unui Complex Rezidential format din: 7 case (P+2E, ultimul et fiind mansarda); un bloc ... (vezi toată discuția)
Suspendarea unui proces dorintm dorintm Buna ziua, Apelez din nou la dvs., pentru ca am din nou o nelamurire. Am mai scris in trecut despre acest subiect, acum am alta problema care o voi detalia ... (vezi toată discuția)
Rog ajutor intr-o problema juridica... dorintm dorintm Buna, am sa va descriu mai jos problema mea si sper ca ma puteti ajuta cu cateva raspunsuri si pareri pentru ca nu stiu ce sa mai fac. Problema a inceput in ... (vezi toată discuția)