avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Constructie mansarda la casa aflata in indiviziune
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Constructie mansarda la casa aflata in indiviziune

Am cumparat un apartament intr-o casa veche unde curtea si acoperisul sunt in indiviziune. Din 6 vecini, unul si-a construit mansarda (fara acordul vecinilor si presupun ca si fara autorizatie) blocand astfel mie si la un alt vecin accesul in pod si beci (pt ca a ocupat si locul prin care se facea accesul) iar al doilea vecin problematic si-a facut o constructie din lemn si sticla (pe care a facut un fel de terasa acoperita si inchisa) in care noi ceilalti vecini nu avem acces.
Aceasta terasa (practic un chiosc mare inchis) o da in chirie impreuna cu apartamentul pe care il are (si aici au functionat in diferite perioade mici restaurante).
Cum as putea sa cer distrugerea terasei si a mansardei? Practic eu am pierdut accesul in pod si beci, si un sfert din curte este ocupat de o monstruozitate plina uneori de betivi. Ambele constructii sunt fara autorizatie (cel putin mansarda sigur nu are) si distrug per ansamblu valoarea proprietatii mele. Practic eu nu locuiesc acolo dar o dau in chirie mereu.
De asemenea, la un control al celor din constructii, as putea fi amendat si eu impreuna cu ceilalti vecini pt constructiile ilegale de pe proprietatea "noastra" ?
Formulati o plangere la disciplina in constructii- primaria de sector la a Mun, Bucuresti si veti primi date despre existenta sau nu a autorizatiei . Puteti solicita anularea autorizatiei daca exista , fiind data cu incalcarea dreptului celorlalti coproprietari si/sau obligarea paratilor la desfiintarea constructiilor ridicate .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pod bloc ContSters225393 ContSters225393 Auna ziua! Locuiesc intr-un bloc cu p+5+m,podul nu este prins in autorizatia de constructie si nici in intabulare,adica podul din acte nu i revine ... (vezi toată discuția)
Acoperirea blocului cu mansarda Bozzo_NT Bozzo_NT Am mai intalnit forumuri pe care s-a discutat aceasta problema dar nu am reusit sa gasesc un raspuns precis la ceea ce ma intereseaza, motiv pentru care m-am ... (vezi toată discuția)
Modificari apartament ciobotarupetrucristian ciobotarupetrucristian Salutare tuturor eu am problema foarte delicata locuiesc intr-un bloc cu trei etaje la etajul doi iar vecinul de la ultimul etaj vrea sa imi inchida hornul de ... (vezi toată discuția)