avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Modificari apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Modificari apartament

Salutare tuturor eu am problema foarte delicata locuiesc intr-un bloc cu trei etaje la etajul doi iar vecinul de la ultimul etaj vrea sa imi inchida hornul de fum care ete folosit si ca aerisire pentru ca doreste sa isi construiasca o mansarda si in mansarda un semineu. Ar avea dreptul sa inchida hortul si aerisirea celorlalti vecini? In cazul unor scurgeri de gaze sau fum in unul din apartamentele de dedesupt nu ar fi responsabil ca a inchis aerisirea? Exista un articol care interzice acces lucru indiferent de proiecful care il are.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 10:50, 15 Octombrie 2013
Vecinul dvs. nu are voie sa faca vreo modificare a constructiei, fara aprobarea as. prop. si / sau a organelor in drept. Mai ales ca este o modificare destul de majora (mansarda). El trebuie sa ceara acordul vecinilor, iar acordul proprietarilor direct implicati (al dvs.) este obligatoriu.
In acest sens vedeti ce spune art. 11, alin. (1) si (2), precum si art. 41 din Legea 230/2007. Din fericire, nimeni nu poate face asemenea modificari, asa cum il „taie” capul, insa eu nu inteleg, daca tot isi face un semineu, el cum elimina fumul? Nu-i trebuie cos de evacuare? Si daca-i trebuie, de ce vrea sa-l distruga pe cel existent?
Asa este eu fiind un vecin nou cand am intrat in ap prima oara a venit la mine si ma rugat sa il autorizez sa faca mansarda in pod si fiind om fara nici un interes l-am autorizat sa faca mansarda dar nu sa imi inchida hornul de fum care e si aerisirea din bucatarie. Si el sa imi mtumeasca mi.a inchis hornul. Sunt terifiat de situatia asta.
Reclamati in scris in ordinea:
- as. prop.;
- primarie, birou urbanism sau disciplina in constructii;
Vecinul dvs. nu poate face chiar ce-i trece prin cap, apoi cum spuneam, toata „sandramaua” pe care vrea sa o construiasca trebuie sa aiba un proiect intocmit de o firma specializata. Proiectantul stie ce are de facut, urmand ca constructorul sa efectueze lucrarea conform proiectului. Nu respecta proiectul, este treaba lui, insa amenzile sunt foarte mari sau acesta isi poate piede licenta. Daca asta vrea...
Eu zic sa vorbiti in acesti termeni cu vecinul, lasati-l sa-si faca treaba si daca constatati ca a desfiintat aerisirea, procedati cum am zis mai sus.
Bafta!
Va multumesc incep sa ma mai linistesc de maine incep cu reclamatiile. Dar sotiA mea ste proprietar cu aceleas drepturi si sotia nu ia facut nici o autorizatie de construire a mansardei cred ca ea ar putea chiar sai blocheze inceperea mansardei.
Va multumesc.
Sotia dvs. nu are nicio calitate de a elibera autorizatie de construire... Aceste documente se elibereaza de cate primarie, prin birourile specializate.
Cum am zis, vorbiti cu vecinul dvs. si explicati-ii ca nu are voie sa desfiinteze aerisirea, care probabil „cade” in alta parte decat ii convine lui. Dumnealui trebuie sa-si construiasca mansarda conform uni proiect, iar cel care intocmeste proiectul nu va desfiinta aerisirea nici daca-l tai in doua... Deci, vorbiti cu el si atrageti-ii atentia asupra respectarii proiectului. Daca nici nu si-a construit mansarda si „umbla” cu asemenea smecherii, nici nu vreau sa ma gandesc mai departe...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema hornul Porolissum Legend Porolissum Legend Bună, am achiziționat recent un apartament și o mansarda într-un bloc cu un etaj(construit în 64). Am achiziționat apartamentul de la etaj. Am început ... (vezi toată discuția)
Fumul buclucas Fitero1969 Fitero1969 Buna ce probleme pot avea din cauza fumului ce merge spre vecinul de langa mine.Sunt terorizat mereu Am o centrala pe lemne si carbuni consruita in curtea mea ... (vezi toată discuția)
Poziționare horn/cameră centrala Angela91 Angela91 Bună seara, Avem o anexă la casă (din perete până în gardul despărțitor al vecinului), aceasta este camera de centrală pe lemne, construită după ... (vezi toată discuția)