avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj la divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj la divort

Se vinde casa mostenita de X-ulescu`, se construieste casa impreuna pe banii proveniti din vanzare pe numele sotilor. in caz de divort, partajul se va face in mod egal, sau in functie de contributia fiecaruia.....?
Cel mai recent răspuns: dorians , utilizator 20:56, 29 Martie 2009
Bunurile dobandite in timpul casatoriei sunt bunuri comune .In caz de partaj se poate ca impartirea sa se faca in mod egal, dar se poate tine cont in unele cazuri si de contributia fecarui sot .
Sa inteleg ca sotul dvs a avut o casa mostenire, pe care a vandut-o si cu toti banii ati construit o alta, dar pe numele la amandoi.In acest caz, sotul urmeaza sa demonstreze ca a avut o contributie majorata-totala chiar-si ca toti banii au provenit de la vanzarea mostenirii, sau numai o parte din ei.
ata trebui demonstrat cu acte si martori...nu e chiar simplu...
ce e atat de greu de demonstrat, atata timp cat exista acte......???
Evident ca nu este dificil daca probele sunt concludente. Iar proba cu acte se poate corobora si cu proba cu martori.
succes
AV ZAHARIA F.

Alte discuții în legătură

Partaj dupa divort dany1972 dany1972 Buna sera,am si eu o intrebare Dupa plecare mea la munca in strainatate sotia a parasit domiciliul a luat si fetita noastra cu ea a bagat divort si s-a si ... (vezi toată discuția)
Divort cezaralexandru cezaralexandru Soara mea divorteaza sunt casatoriti de aproape 20 de ani. Au un teren si o casa cumparata impreuna di anul 2007, Banii pentru teren si noua casa au provenit ... (vezi toată discuția)
Cum se face partajul in caz de divort? Jenu68 Jenu68 Buna seara! Avem o situatie speciala. Suntem casatoriti de 20 ani, avem trei copii si am inceput de la 0. Pe parcursul casniciei am avut mai multe locuinte ... (vezi toată discuția)