avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Soara mea divorteaza sunt casatoriti de aproape 20 de ani. Au un teren si o casa cumparata impreuna di anul 2007, Banii pentru teren si noua casa au provenit din vanzarea unui apartament care era pe numele lor si o parte din bani a venit de la tatal baiatului. Actele terenului si casei construite pe teren sunt pe ambele nume. Nu au copii
Intrebare:
Acum el vrea sa divorteze si ce drepturi are sora mea?
Va multumesc si va doresc o zi buna
Drepturile ei depind de contributii in situatia partajului, e necesara o analiza a veniturilor, situatiei financiare, contributiei banesti si in munca etc. Un avocat ar fi bun daca vrea partajul sora dv.
Nu există o prezumție legală privind contribuția egală a soților la dobândirea bunurilor comune, sens în care trebuie să se administreze probe pentru lămurirea acestui aspect, o cotă egală urmând a se stabili doar atunci când nu există elemente din care să rezulte o contribuție diferită.
Prin urmare, să ia legătura cu un avocat pentru a intenta o acțiune în partaj, urmând a primi mai mult dacă are dovezi.
357 alin. 2 Cod civil exact asta presupune, contributia egala a sotilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj la divort costin27 costin27 Se vinde casa mostenita de X-ulescu`, se construieste casa impreuna pe banii proveniti din vanzare pe numele sotilor. in caz de divort, partajul se va face in ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort Marius_mto Marius_mto Doi soti au ca bunuri comune doua case cu teren, una construita in timpul casatoriei pe teren cumparat din banii proveniti de la o retrocedare din partea ... (vezi toată discuția)
Bună ziua , am divorțat după 10 ani de căsătorie și nu ... Ion Demian Ion Demian Bună ziua , am divorțat după 10 ani de căsătorie și nu ne înțelegem la partaj . În urma cu 4 ani mi-am vândut casa pe care o aveam cumpărată cu ... (vezi toată discuția)