Am primit o amenda administrativa in urma unui dosar penal si am contestat-o la judecatorie depunand o plangere unde specificam motivele pt care doresc anularea. Ce se intampla daca nu ma prezint, are importanta sau pierd automat? Se poate judeca si in lipsa mea? Pot primi ceva mai mare decat amenta initiala sau mai grav? Mai am deptul la un recurs?
Este hazardat a avansa opinia daca pierdeti sau nu
Exista posibilitatea ca motivele in baza carora ati intemeiat actiunea sa fie pertinente,astfel incat sa determine instanta de judecata sa admita actiunea si pe cale de consecinta sa dispuna anularea PV
Neprezentarea la termenele de judecata ale cauzei pe rol avand ca obiect plangerea contraventionala promovata de dvs,poate fi diferit interpretata de completul de judecata
Conform norme in vigoare cauza se poate judeca si in lipsa
Prezenta la termenele de judecata va asigura posibilitatea sustinerii si probarii pubctului personal de vedere ,clarificarea situatiei si raspunsuri la eventualele intrebari necesare instantei pentru solutionarea plangerii promovate de dvs
Instanta de judecata poate sa dispuna,fie admiterea plangerii cu consecinta anularii PV,sau de respingere plangere ,varianta in care opereaza sanctiunile dispuse prin PV contraventie impotriva caruia ati inteles sa investiti instanta de judecata cu autoritatea analizarii si solutionarii
Dna ynocentta omul intreaba de amenda administrativa in urma unui dosar penal nu de amenda contraventionala.
@stefanzanfir:
Plangerea trebuia depusa la procurorul ierarhic superior.
Autorul putea sa o conteste si la CEDO, asta inseamna ca este admisibila plangerea?
Atata timp cat vorbeste de amenda administrativa si dosar penal nu avem cum sa ne raportam la PV de contraventie contestat in instanta, oricum ar fi, utilizatorul nu stapaneste bine termenii juridici si nici noi nu putem sa-l ajutam decat prin supozitii.