avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Procedura proces penal - judecarea in lipsa
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Procedura proces penal - judecarea in lipsa

Am primit o amenda administrativa in urma unui dosar penal si am contestat-o la judecatorie depunand o plangere unde specificam motivele pt care doresc anularea. Ce se intampla daca nu ma prezint, are importanta sau pierd automat? Se poate judeca si in lipsa mea? Pot primi ceva mai mare decat amenta initiala sau mai grav? Mai am deptul la un recurs?
Cel mai recent răspuns: stefanzanfir , utilizator 19:48, 28 Octombrie 2013
am depus plangerea la procurorul ierarhic superior (prim procuror) si raspunsul a fost tot negativ
intrebarea este daca exista posibilitatea ca judecatorul sa dea o pedeapsa mai aspra decat amenda administrativa, si daca prezenta e obligatorie
Dvs ati contestat rezolutia/ordonanta de NUP/SUP sau doar amenda?
Cred ca am facut o greseala si am contestat rezolutia, ordonanta de NUP si amenda.maine este primul termen.am fost acuzat de art. 140, alin. 1, lit. “c” din Legea 8/1996

Am banuit asta, daca contestati doar amenda nu se mai ajungea la instanta, plângerea formulată împotriva soluţiei de respingere dispuse de procurorul ierarhic superior este inadmisibilă, deci trebuia sa va opriti acolo.

In urma unui control efectuat la un magazin alimentar, organul de cercetare penala a precizat in referatul intocmit ca nu detin licenta eliberata de catre U.C.M.R. – A.D.A. pentru difuzarea muzicii in mediul ambiental, dar intrucat a constat ca televizorul functiona pe canalul de stiri Romania TV si nu pe un canal muzical, consider ca nu era necesara detinerea unei licente pentru difuzarea muzicii in mediu ambiental, prevazuta de art. 140, alin. 1, lit. “c” din Legea 8/1996. Fac precizarea ca art. 9, lit. “e” din Legea nr. 8/1996 prevede ca nu pot beneficia de protectia legala a dreptului de autor stirile si informatiile de presa si din aceasta cauza am crezut ca este simplu de castigat si nu am consultat un avocat. amenda este de 300 ron iar un avocat costa mai mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Difuzare muzica in scop ambiental stefanzanfir stefanzanfir In urma unui control efectuat la un magazin alimentar, organul de cercetare penala a precizat in referatul intocmit ca societatea noastra nu detinea licenta ... (vezi toată discuția)
Rezolutie de nup si amenda administrativa criss8080 criss8080 Buna ziua, Azi am primit de la procuratura raspunsul la ancheta la care am fost supus in urma unei reclamatii de furt si distrugere.In rezolutie scrie ca am ... (vezi toată discuția)
Procedura in fata instantei stefanzanfir stefanzanfir Am fost acuzat de fapta prev. si ped. de art. 140, alin. 1, lit. “c” din Legea nr. 8/1996 pt ca aveam televizorul pe programul romania tv intr-un ... (vezi toată discuția)