avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1202 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Completare factura fiscala
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Completare factura fiscala

In calitate de PFA-traducator, am emis de mai multe ori facturi fiscale catre un client. In factura am trecut la rubrica " date privind expeditia" datele personale de identificare ale primitorului facturii din partea clientului si l-am rugat sa semneze atat in rubrica "date privind expeditia"cat si la rubruca "semnatura de primire". Ultima data, clientul mi-a spus ca el trebuie sa semneze numai la rubrica "semnatura de primire" iar eu care am predat factura clientului trebuie sa semnez si sa completez datele mele personale in rubrica "date privind expeditia".
Intrebari :
1.Ale cui semnaturi trebuie sa apara in rubrica "date privind expeditia" ?
2.In ce rubrica se trec datele de identificare ale primitorului facturii ?
Multumesc pt.raspuns urgent
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 14:29, 28 Octombrie 2013
Avand in vedere ca prevederile din Codul fiscal si din Normele de aplicare
ale acestuia,nu abordeaza aspectele ridicate de dvs.,probabil acestea fiind fara importanta prea mare,eu consider urmatoarele raspunsuri :
1. Nu ar trebui sa mai completati acea rubrica ;
2. Nu treceti datele de identificare ale primitorului facturii,ci doar semnatura acestuia ,dar si stampila respectivei firme.
3. Referitor la modul de intocmire a facturilor poate aveti in vedere si parerea celor din domeniul dvs.,exprimata in "Contabilitate primara pentru traducatori ".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare date privind expeditia la facturare ContSters68776 ContSters68776 buna ziua! As avea o nelamurire cu privire la completarea facturii. Am rasfoit codul fiscal insa nu am gasit nimic in legatura cu obligativitatea completarii ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata posibila? Nafets Nafets Am un contract ce la capitolul litigii partenerul a insistat sa le solutionam pe cale amiabila sau la Curtea de Arbitraj. Acum vreau sa imi recuperez din bani, ... (vezi toată discuția)
Delegat/factra fiscala as dori sa stiu o baza legala unde pot afla informatii cu privire la persoana care poate fi trecuta ca "delegat" pe o factura fiscala, in cadrul rubricii "date ... (vezi toată discuția)