sunt agent de securitate si in luna aug am fost platit , ore suplimentare astfel: 24 ore cu 175% --200 ron. cu 5% 84 ore --20 ron, iar orele de noapte 25% 96 ore cu 114 ron .as avea rugamintea de a ma lamurii cum se poate sa lucrez aproape 11 zile si sa fiu platit cu asa suna derizorie.la firma am intrebat si au spus ca asa se plateste.va rog sa-mi raspundeti daca codul de salarizare prevede asa ceva .va multumesc
1. Angajatorul se poate revanşa faţă de salariat, pentru orele suplimentare de muncă, în două feluri:
- compensarea cu ore libere plătite în următoarele 60 de zile calendaristice de după efectuarea orelor suplimentare;
- in cazul in care compensarea nu este posibila, prin adăugarea unui spor la salariu (corespunzător cu durata muncii suplimentare). Sporul acordat pentru orele suplimentare de muncă este stabilit prin negociere. Acesta nu poate fi mai mic de 75% din salariul de bază.
2. Salariaţii de noapte beneficiază:
- fie de program de lucru redus cu o oră faţă de durata normală a zilei de muncă, pentru zilele în care efectuează cel puţin 3 ore de muncă de noapte, fără ca aceasta să ducă la scăderea salariului de bază;
- fie de un spor pentru munca prestată în timpul nopţii de 25% din salariul de bază, dacă timpul astfel lucrat reprezintă cel puţin 3 ore de noapte din timpul normal de lucru.
Spor salarial
COCIUBAN
pentru 8 ore de munca suplimentara primesc 25 de lei. la o medie de peste 70 ore suplimentare pe luna mi se pare putin. plus ca e trecuta drept premiu. cum se ... (vezi toată discuția)
Spor lucru noapte
zxz19
Buna ziua
daca o persona care are programul de lucru de la 14-22 efectueaza [u]doar [/u][u]intr-o zi [/u]3 ore suplimentare, pt cele 3 ore se va plati si ... (vezi toată discuția)