In anul 2008 am luat o masina prin leasing financiar de la Unicredit Tiriac. In luna ianuarie 2010 a trebuit sa duc masina inapoi deoarece ramasesem cu rata cam 3 luni in urma. M-am conformat, am dus masina celor de la leasing, am facut un proces verbal de predare-primire ( pe care nu-l mai am). Mi s-a spus atunci ca totul este in regula ca odata ce am predat masina, ei nu mai am nicio pretentie financiara. Pana anul asta, in luna Iulie nu am mai primit nicio notificare de la ei, insa m-am trezit pe la sfarsitul luinii iulie cu o adresa de la Kruck cum ca ar trebui sa mai le dau cam 8000 RON, motivand ceva de genul "masina nu am putut sa o vindem la pretul dorit, asa ca avem pierderi". Masina in 2008 a fost 18.500 euro si ei au vandut-o in februarie 2010 cu 5500-6000 euro.
Celor de la Kruck le-am spus ca refuz sa platesc eu si altul sa se foloseasca de masina, drept urmare au spus ca vor trimite dosarul la executor.
Ce as putea face sa scap fara a plati banii astia? dupa cat timp s-ar prescrie aceasta "datorie"?
Va multumesc!
Stimate domn,
In primul rand ar trebui sa stiti daca exista o mentiune in contract conform careia, daca dv. predati masina si firma nu o poate vinde la pretul dorit, sa puna in sarcina dv. pierderile. Daca nu exista, va puteti adresa ANPC cu o sesizare, anexand toate documentele.
Daca exista o asemenea clauza, o puteti reclama drept clauza abuziva, adresandu-va in prima instanta tot ANPC.