avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Diurna !!!..???
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Diurna !!!..???

Lucrez la o companie privata, activitatea se desfasoare in alt judet la peste 80km de casa, programul de lucru este de mimim 10 ore/zi...dar se ajunge si la 14 orezi... lucrez intre 250 ore/luna si 375 ore/luna.
Mentionez ca fac naveta si media zilnica petrecuta pe drum este de 3 ore (1,5 ore dus si 1,5 ore intors)... In contractul de munca este specificat ca beneficiez de :transport, diurna, cazare..
Media zilnica pt. la timpul de lucru ( intre10 - 14 ore) + timpul de transport( 3 ore)..ajung la 13...17 ore/zi.. si totusi nu primesc DIURNA..
Ce ar trebui sa fac pt a avea diurna.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 10:27, 28 Octombrie 2013
Sa-i aratati administratorului contractul de munca unde sunt prevazute toate clauzele.
Pentru a beneficia de diurna este necesar ca durata delegarii sa fie de cel putin 12 ore in prima si in ultima zi de delegare, iar in celelalte zile de cate 24 de ore.
Nu cred ca in cazul dvs se impune acordarea diurnei. Ar fi mai bine daca s-ar include o clauza de mobilitate si v-ar acorda o indemnizatie suplimentara.
Daca prestati asa multe ore lunar, se incalca prev art 121 CM, societatea fiind pasibila de a fi sanctionata contrav.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diurna... petre32 petre32 Stimate domn/doamna, Lucrez la o companie privata de 3 luni, semnarea contractului s-a facut cu doua saptamani inainte de inceperea activitatii. Activitatea ... (vezi toată discuția)
Dreptul la diurna? madalintt madalintt va salut. am si eu cateva nelamuriri in legatura cu acordarea diurnei. mai explicit: lucrez la o firma de distributie si 6-8 zile pe luna am alocata o alta ... (vezi toată discuția)
Acordare diurna adinaadina adinaadina Puteti sa-mi spuneti, va rog, da ca se acorda diurna in cazul unei delegatii in cazul in care ai cazarea si masa asigurata? transportul sa facut cu ... (vezi toată discuția)