avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile libere Casatorie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile libere Casatorie

Buna ziua,

Va rog, daca se poate, sa ma ajutati cu o informatie, mai exact, daca se mai acorda cele 5 zile libere in caz de casatorie. Precizez ca lucrez la o firma mica fara contract de munca colectiv(doar cel individual) sau fara a avea ceva precizat in ROI.

Va multumesc.

Cu stima,
Alexandru Burlacu
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:00, 28 Octombrie 2013
Art. 152 C.mun.
(1) În cazul unor evenimente familiale deosebite, salariaţii au dreptul la zile libere plătite, care nu se includ în durata concediului de odihnă.
(2) Evenimentele familiale deosebite şi numărul zilelor libere plătite sunt stabilite prin lege, prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.

In lipsa unor prevederi in c.i.m., in ccm aplicabil sau in reg.intern a unor astfel de prevederi , angajatorul nu are nicio obligatia de a acorda astfel de zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile libere deces. B. Ionela B. Ionela Se beneficiaza de o zi libera in cazul decesului unui bunic? (vezi toată discuția)
Zile libere deces bunici. la cate zile libere are dreptul un ... cecilia.ciobanu cecilia.ciobanu Zile libere deces bunici. La cate zile libere are dreptul un angajat, in cazul decesului unuia dintre bunici, daca in RoI si in CCM nu este mentionat ... (vezi toată discuția)
Nu am primit cele 5 zile pt casatorie misi_ford misi_ford Unde trebuie sa ma adresez la ce institutie,deoarece angajatorul meu refuza sa mi le dea desi le am cerut,motivand ca firma nu a dat la nimeni si nu poate ... (vezi toată discuția)