avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 183 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile libere deces.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile libere deces.

Se beneficiaza de o zi libera in cazul decesului unui bunic?


Ultima modificare: Luni, 5 Februarie 2018
B. Ionela, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:22, 5 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Codul muncii mentioneaza:
Art. 152
(1) In cazul unor evenimente familiale deosebite, salariatii au dreptul la zile libere platite, care nu se includ in durata concediului de odihna.
(2) Evenimentele familiale deosebite si numarul zilelor libere platite sunt stabilite prin lege, prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.
Art. 153
(1) Pentru rezolvarea unor situatii personale salariatii au dreptul la concedii fara plata.
(2) Durata concediului fara plata se stabileste prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.
In contractul colectiv de munca incheiat la nivel de firma si in ROI se regasesc prevederi legate de acordarea de zile libere platite/ neplatite pentru evenimente familiale deosebite/ rezolvarea unor situatii personale.
Pentru asemenea eveniente angajatorul va poate aproba zile libere platie, concediu fara plata sau zile din concediul de odihna.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Numai daca aveti asa ceva mentionat in reg.intern sau in ccm aplicabil ori in c.i.m.
Ultima modificare: Luni, 5 Februarie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna pentru evenimente familiale deosebite getutz getutz buna seara.va rog frumos,as vrea sa stiu,daca se poate,la cate zile de concediu de odihna platite am dreptul in cazul decesului tatalui meu.in contractul ... (vezi toată discuția)
Acordare zile libere in cazul decesului bunicilor jacquelline jacquelline Buna seara! Am urmatoarea intrebare: din cate stiu Codul muncii prevede acordarea unui anumit nr. de zile libere pentru decesul bunicilor. In cazul in care ... (vezi toată discuția)
Zile libere la moartea unui membru din familie analici analici Buna ziua de cate zile libere beneficiaza un angajat la moartea unui bunic. Multumesc (vezi toată discuția)