avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 993 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cladirile fara autorizatie ofera nulitate contractelor ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cladirile fara autorizatie ofera nulitate contractelor cu Enel, Apa Nova etc?

Buna ziua

Numele meu este Stefan si am urmatoarea problema.
In urma cu 2 ani a fost construita o cladire care a functionat ca magazin mixt in Comuna Draganesti Vlasca jud Teleorman. SRL a fost inchis anul acesta in luna septembrie.

Problema care ma intereseaza este urmatoarea: Proprietarul curtii in care a fost construita cladirea nu a facut demersurile pt autorizatia de constructie, implicit nu ii se acorda pt ca este considerata zona inundabila. Mentionez ca acesta nu detine nici carte funciara(doar titlu de proprietate impreuna cu sora sa)

Acesta a refuzat sa plateasca energia electrica, iar in momentul acesta nu mai exista contoar electric si suma datorata se ridica la 2000 ron pana in prezent.
Contractul a fost trecut pe numele firmei, insa cum acea cladire nu are autorizatie de constructie, contracul cu ENEL nu este nul?

Daca firma este inchisa atunci cui ii revine suma de plata? In ultima discutie proprietarul a spus ca eu ma voi ocupa de actele in ceea ce priveste lichidarea firmei, iar el va achita suma la ENEL si se va ocupa de aceasta pb, insa nu am garantia ca nu se va razgandi pt schimbarea contractului din pers juridica in persoana fizica.

Am sunat la Enel (Cez se numeste in regiunea din care afce parte localitatea) si mi-au spus ca avem nevoie de act de spatiu ,certificat de urbanism, aviz de amplansament, plan de situatie la scara ,autorizatie de construite optional. Insa am aflat de curand ca nu ar avea aceste acte si ca schimbarea contractului de pe pers fizica pe pers juridica a fost facut cu bani si relatii.

Adaug faptul ca in prezent exista un conflict cu acest proprietar si nu se poate stabili o rezolvare amiabila.

Multumesc si astept cat mai curand raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: razzystefan , utilizator 09:43, 30 Octombrie 2013
Daca dosarul de la CEZ este incomplet din punct de vedere al documentelor , adica este realizat prin atentii financiare si relatii din interior pt a putea fi trecut de pe pers fizica pe pers juridica atunci acest contract nu este nul?
Ma poate ajuta cineva cu un sfat sau o solutie? Multumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datoria unei firme inchise a fost vanduta de catre cez unei firme de colectari debite cu care nu se poate lua legatura(nu functioneaza telefon, nu raspund la email). ce se poate face? razzystefan razzystefan Buna ziua In urma cu mai bine de un an, a fost suspendata activitatea unei firme din Teleorman. Cladirea se afla in curtea unui proprietar, cu care in ... (vezi toată discuția)
Firma inchisa doreste sa plateasca datoria razzystefan razzystefan Buna ziua In urma cu mai bine de un an, a fost suspendata activitatea unei firme din Teleorman. Cladirea se afla in curtea unui proprietar, cu care in ... (vezi toată discuția)
Acte necesare - pasi de urmat Mihael_P Mihael_P Buna ziua,prezint intai situatia si apoi pun intrebarile. Persoana fizica X a cumparat, in baza unui contract de vanzare-cumparare, un teren, din care o parte ... (vezi toată discuția)