avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ajutorrrrr !!!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ajutorrrrr !!!!

Am si eu o mare dilema .

Am un teren de 15000 de m , cu 3 mostenitori , unul care a decedat , si as vrea sa stiu cui ii revine mai departe mostenirea sotului sau copiilor ?
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 09:35, 30 Martie 2009
Bunurile defunctului se impart intre sotul supravietuitor si copii.
trebuie sa vedeti cine este proprietarul de drept al acelui teren si apoi sa vedeti cui ii revine...;)
Cota de mostenire a persoanei decedate se imparte intre sotul supravetuitor- 1/4 si copiii acestuia - 3/4.
alejandrox a scris:

Am si eu o mare dilema .

Am un teren de 15000 de m , cu 3 mostenitori , unul care a decedat , si as vrea sa stiu cui ii revine mai departe mostenirea sotului sau copiilor ?

Depinde de data decesului acestei persoane raportata la data deschiderii succesiunii despre care vorbim.

Daca acest mostenitor a decedat inainte de deschiderea succesiunii (deci inaintea celui despre a carui mostenire vorbim) atunci nu il pot mosteni decat descendentii lui, prin reprezentare.

Daca a decedat dupa deschiderea succesiunii, inseamna ca acea cota din mostenire era deja in patrimoniul sau la data la care a decedat si va fi mostenita de sotia supravietuitoare si de copiii sai.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartire masa succesorala intre mostenitori(mostenitori directi si descendenti) constsil constsil masa succesorala este formata din 10 000 mp. sunt 8 mostenitori.mai multi sunt decedati si pentu ei vor veni dupa caz, copiii sau copiii si sotul ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire hotnog_ionut hotnog_ionut o matusa a mea a fost casatorita cu un cetatean. nu au avut copii. eu sunt nepot de gradul 1 a matusii. aceasta a avut pe rol 4 ha de teren arabil. matusa mea ... (vezi toată discuția)
Deschiderea succesiunii dupa 33 ani. rolena rolena Buna ziua ! Va rog daca vreti sa-mi raspundeti la cateva intrbari ; Bunicul meu a decedat in 1976,in anul 1993 s-a emis Titlu de proprietate in numele sau, ... (vezi toată discuția)