avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 368 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie fara partaj?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie fara partaj?

Buna ziua,

Tatal meu are o sora. Impreuna au un teren si o casa care a apartinut parintilor lor. Au doar succesiunea facuta, fara partaj.
Daca ambii mostenitori doresc sa-mi doneze mie terenul si casa, este nevoie mai intai de partaj, sau se poate face donatia fara partaj?
Ultima modificare: Luni, 28 Octombrie 2013
mihai_tomaro, utilizator
Cel mai recent răspuns: mihai_tomaro , utilizator 13:49, 28 Octombrie 2013
Bunul poate fi transmis prin donatie, cu acordul ambilor coproprietar.

Cota-parte , ideala , abstracta , matematica din dreptul de proprietate este individualizata, asa incat fiecare coindivizar dispune de aceasta dupa cum doreste.

Cota-parte din dreptul de proprietate a fost individualizata prin certificatul de mostenitor , care atesta dreptul de proprietate.

Starea de indiviziune nu trebuie sistata, prin partaj, intrucat, respectand regula unanimitatii, f bunul poate fi transmis catre o terta persoana daca exista acordul de vointa al tuturor coproprietarilor.

Donatia trebuie facuta in forma autentica, ad validitatem.

Succes.

Multumesc pentru raspuns. Ma bucur , dat fiind ca este pozitiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietate in indiviziune lucia10 lucia10 As vrea sa stiu daca pot vinde o casa fara acordul cumnatei mele. Mentionez ca eu am 5/8, cumnata mea 3/8. Daca nu, ce solutii ar fi ? Va multumesc (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate cu 4 mostenitori- unul nu doreste vanzarea anaabutoaiei anaabutoaiei As dori sa stiu daca intr.-un titlu de proprietate sunt patru mostenitori : se poate vinde proprietatea daca unul din ei un vrea acest lucru si un semneaza ... (vezi toată discuția)
Vânzare cotã parte TheThunder49 TheThunder49 Bună seara! am şi eu următoatoarea speţă: A şi B sunt prop. unei case şi al terenului aferent, A vrea să înstrăineze cota parte a sa, îi trebuie ... (vezi toată discuția)