avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inchiriere Mijloc Fix-autoturism
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inchiriere Mijloc Fix-autoturism

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: O firma detine un autoturism, amortizat integral, pe care doreste sa-l inchirieze.
Poate sa faca acest lucru? Trebuie sa aiba in obiectul de activitate un caen special pentru astfel de operatiuni? Trebuie emisa o facture lunara cu contravaloarea chiriei percepute?
Multumesc!

O zi buna!
Cel mai recent răspuns: LIVIU NISTEA , utilizator 16:34, 28 Octombrie 2013
Firma trebuie sa aiba in domeniul de activitate si inchirierea mijloacelor de transport. Va incheia un contract de inchiriere in care se vor mentiona tariful de inchiriere(ora, km, zi, etc) modalitatile de facturare( saptamanal, lunar, etc), termenul de plata a chiriei, ce cheltuieli suporta proprietarul, respectiv chiriasul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere stefanitaorzan stefanitaorzan Buna seara Sunt administrator in doua societati cu activitati diferite. Una din societati are nevoie de un autoturism. As putea inchiria contra cost unul din ... (vezi toată discuția)
Facturare tva and.gigi and.gigi firma platitoare de tva cu activitate: inchirieri si subinchirieri bunuri imobiliare, la emiterea facturii ce include atat chiria cat si utilitatile este ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli amenajare vasile2009 vasile2009 Cum se inregistreaza cheltuielile efectuate cu amenajarea sediului de catre o firma cu contract de comodat? proprietarul este persoana fizica. S-a ... (vezi toată discuția)