avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... decadere drepturi daca mama are scleroza multipla?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

decadere drepturi daca mama are scleroza multipla?

Am niste rude care au ceva probleme: mama a fost diagnosticata cu scleroza multipla, dupa care fiul cel mic, in varsta de 15 ani, a fost diagnosticat cu leucemie. Urmeaza sa fie incadrat in gradul de handicap I, iar mama ar dori sa se angajeze pentru el. Tatal copilului vrea el sa fie cel angajat, amenintand-o pe sotia lui ca va fi decazuta din drepturile parintesti din cauza bolii cu care a fost diagnosticata. Este posibil asa ceva?
Cel mai recent răspuns: roxana15 , utilizator 20:01, 28 Octombrie 2013
Decaderea din drepturile parintesti este dispusa in cazul in care un parinte exercita acte abuzive asupra copilului, primejduieste viata copilului, prin consum de alcool,prin acte de violenta,cat si prin neglijarea grava a atributiilor parentale.


Afectiunea de care sufera mama dumneavoastra nu o conduce in imposibilitate de a-si indeplini atributiile parentale.



Art. 508
Condiţii
(1) Instanţa de tutelă, la cererea autorităţilor administraţiei publice cu atribuţii în domeniul protecţiei copilului, poate pronunţa decăderea din exerciţiul drepturilor părinteşti dacă părintele pune în pericol viaţa, sănătatea sau dezvoltarea copilului prin relele tratamente aplicate acestuia, prin consumul de alcool sau stupefiante, prin purtarea abuzivă, prin neglijenţa gravă în îndeplinirea obligaţiilor părinteşti ori prin atingerea gravă a interesului superior al copilului.


(2) Cererea se judecă de urgenţă, cu citarea părinţilor şi pe baza raportului de anchetă psihosocială. Participarea procurorului este obligatorie.


Ultima modificare: Luni, 28 Octombrie 2013
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Dansa nu e pensionata si ea ? Vrea sa fie angajata ca si insotitor al copilului ?
Tatal munceste undeva ?
Cred ca tatal nu vrea sa munceasca, ci doar sa ia banii, iar de copil sa aiba grija muma-sa.
Oricum, problema lor nu are legatura cu decaderea din drepturi.

Ultima modificare: Luni, 28 Octombrie 2013
gi-jane2, moderator
nu stiu daca a apucat sa isi faca dosar de pensionare dupa ce a aflat de boala, ca imediat a aflat de cel mic. Si da, ar vrea sa fie angajata ca si insotitor.
Tatal nu munceste, si eu cred la fel ca si dvs, dar nu stiam legea, de aceea am apelat pe site, sa ii pot comunica sigur, sa il poata contrazice.
Cu diagnosticul asta se poate pensiona, sa se intereseze cu cat, apoi nu stiu daca poate avea grija de copil cu diagnosticul asta, ii va fi destul de greu sa se deplaseze.
pai acum este internata cu el in spital (pentru el) si nu are nicio problema in a se deplasa, are grija de el in toate privintele

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile părintești.... Alina2615 Alina2615 Bună seara, am și eu o întrebare dacă se poate cineva să mă ajute va rog. Soțul meu are o fetiță de 9 ani cu o altă femeie nu au fost căsătoriți, ... (vezi toată discuția)
In urma mortii unui parinte ce drepturi au copiii la bunurile dobandite de-alungul vietii? dumitracheE dumitracheE In urma unui accident a murit mama mea.acum am ramas eu sora mea si tatal meu,care s-a recasatorit.Acum tatal meu a inceput sa bea in exces zilnic si la orice ... (vezi toată discuția)
Divort, decadere din drepturi mama ContSters205298 ContSters205298 Mama unui copil minor de 2 ani si 8 luni paraseste domiciliul cu copilul in forta ,traumatizeaza copilul,fara acordul tatalui (spunand ca isi taie venele ... (vezi toată discuția)