avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturile părintești....
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturile părintești....

Bună seara, am și eu o întrebare dacă se poate cineva să mă ajute va rog. Soțul meu are o fetiță de 9 ani cu o altă femeie nu au fost căsătoriți, fetita este pe numele tatalui,a fost crescută de noi până la 8 ani, mama fetitei nu a contribuit cu absolut nimic la cresterea ei nici nu suna să întrebe de fata. Din cauza unui scandal mai vechi înainte de a avea fetița,soțul meu a ajuns în închisoare. Noi nu eream căsătoriți în acte când el a fost arestat ne aflam in strainatate,a trebuit să iau legatura cu mama fetei să îi spun să vina după fata să aibe grijă de ea ca ne spusese avocatul ca riscăm să o ia statul ca noi nu eream căsătoriți. Am luat legatura cu ea și am dus fata la ea. Ea acum după un an la dat în judecată pe soțul meu pentru decăderea din drepturile părintești.... Va rog mult rasp.ce se poate întâmpla??
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:55, 14 Noiembrie 2015
Decaderea din drepturile parintesti se obtine extrem de greu.
Regula de baza este ca nu se obtine.
Nu există motive suficient de importante pentru a se impune o soluție de decădere din drepturile părintești.
Decăderea din drepturile parintesti nu o cere celalalt parinte, ci la cererea autorităților care au atribuții în ce privește protecția copilului, dacă părintele pune în pericol viata sau sănătatea copilului, instanţa îl decade din drepturile parintesti pe părintele abuzator, e oricum o măsura provizorie.
Ce a cerut exact și pe ce motiv?
Art. 508
Condiţii
(1) Instanţa de tutelă, la cererea autorităţilor administraţiei publice cu atribuţii în domeniul protecţiei copilului, poate pronunţa decăderea din exerciţiul drepturilor părinteşti dacă părintele pune în pericol viaţa, sănătatea sau dezvoltarea copilului prin relele tratamente aplicate acestuia, prin consumul de alcool sau stupefiante, prin purtarea abuzivă, prin neglijenţa gravă în îndeplinirea obligaţiilor părinteşti ori prin atingerea gravă a interesului superior al copilului.

Detalii: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decaderea din drepturi a unui parinte tuty tuty buna ziua, as dori sa stiu daca tatal copilului meu ,cu care nu sunt casatorita,poate decadea din drepturi atata timp cat nu participa in nici un fel la ... (vezi toată discuția)
Decaderea din drepturile parintesti maryag maryag care sunt motivele care pot duce la decaderea din drepturi a unui parinte si ce inseamna asta pentru acel parinte?????? (vezi toată discuția)
Divort cu minori Mary.mar Mary.mar Buna ziua, in urma cu un an sotul a intentat divort, cu partaj si cerand custodia minorului, ulterior fiind de acord ca domiciliul sa fie la mama,la mine, si ... (vezi toată discuția)