avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... decaderea din drepturi a unui parinte
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

decaderea din drepturi a unui parinte

buna ziua,
as dori sa stiu daca tatal copilului meu ,cu care nu sunt casatorita,poate decadea din drepturi atata timp cat nu participa in nici un fel la cresterea si educarea lui,nu il viziteaza,nu are nici o legatura cu copilul...?Inainte sa ai drepturi nu trebuie sa ai obligatii fata de un copil,iar daca nici o obligatie nu e indeplinita ,de ce ar mai avea drepturi?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: tuty , utilizator 17:30, 7 Februarie 2012
Potrivit art.508 alin.1 C.civ., instanţa de tutelă, la cererea autorităţilor administraţiei publice cu atribuţii în domeniul protecţiei copilului, poate pronunţa decăderea din exerciţiul drepturilor părinteşti dacă părintele pune în pericol viaţa, sănătatea sau dezvoltarea copilului prin relele tratamente aplicate acestuia, prin consumul de alcool sau stupefiante, prin purtarea abuzivă, prin neglijenţa gravă în îndeplinirea obligaţiilor părinteşti ori prin atingerea gravă a interesului superior al copilului.
imi spuneti de neglijenta grava in indeplinirea obligatiilor parintesti,dar ce se intampla cand aceste obligatii nu au fost indeplinite absolut deloc?un astfel de parinte are drepturi asupra copilului?
Existenta unui comportament caracterizat drept neglijenta grava, in sensul textului enuntat, presupune si lipsirea minorului de mijloacele de intretinere, ceea ce poate pune in primejdie sanatatea si dezvoltarea fizica a acestuia.
minorului aceste lucruri nu-i lipsesc datorita mie,de la tatal lui nu a primit niciodata nimic si nu numai atat,nici macar nu il intereseaza daca are ce sa manance,doctori,gradinita,etc.Stau si ma gandesc ca eu ca mama daca as proceda ca tatal lui,sa nu ii dau sa manance ,sa nu il duc la doctor si sa il tin in casa bolnav,sa nu ma ocup de educatia lui ,cu siguranta as pierde dreptul sa-i fiu mama.De ce nu se intampla tot la fel cand e vorba de tata?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decaderea tatalui liana32 liana32 cum pot decade tatal din drepturile parintesti tin sa precizez ca nu sa gandit de fiica lui niciodata nici nu il intereseaza de soarta ei (vezi toată discuția)
Decădere din drepturi tata Puiut1982 Puiut1982 Buna dimineata. Am un copil dintr-o relație de concubinaj. Il cresc de 3 ani fara nici un ban de la tata copilului meu spuneti-mi va rog frumos ar putea fi ... (vezi toată discuția)
Decaderea din drepturile parintesti maryag maryag care sunt motivele care pot duce la decaderea din drepturi a unui parinte si ce inseamna asta pentru acel parinte?????? (vezi toată discuția)