avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... decaderea tatalui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

decaderea tatalui

cum pot decade tatal din drepturile parintesti tin sa precizez ca nu sa gandit de fiica lui niciodata nici nu il intereseaza de soarta ei
Cel mai recent răspuns: liana32 , utilizator 14:35, 15 Martie 2011
Decaderea din drepturile parintesti conform art. 109 din Codul Familiei poate aparea doar in urmatoarele cazuri: "Daca sanatatea sau dezvoltarea fizica a copilului este primejduita prin felul de exercitare a drepturilor parintesti, prin purtarea abuziva sau prin neglijenta grava in indeplinirea indatoririlor parintesti, ori daca educarea, invatatura sau pregatirea profesionala a copilului nu se face in spirit de devotament fata de Romania."
Existenta unui comportament caracterizat drept neglijenta grava, in sensul textului enuntat, nu presupune agresiuni, violente sau condamnare pentru abandon de familie, ori declararea existentei abandonului, ci si lipsirea minorului de mijloacele de intretinere, ceea ce poate pune in primejdie sanatatea si dezvoltarea fizica a acestuia.
ce rost mai are sa fie tatal ei cand nu il intereseaza de ea de fel nu vreau sa depind de el daca vreau sa duc fetita in stainatate nu va veni la notar sa imi dea acordul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decaderea din drepturi cozmapaunita cozmapaunita multumesc tuturor pt raspuns.fetita mea are doar 2 ani jumate si nu il cunoaste prea bine pe tatal ei pt ca am plecat de la el impreuna cu fetita cand ea avea ... (vezi toată discuția)
Decadere din drepturi karissia22 karissia22 Buna ziua, as dori sa stiu care sunt conditiile in care un parinte poate fi decazut din drepturi? (vezi toată discuția)
Decaderea din drepturi Shera Shera Buna ziua, am si eu o intrebare, am un copil rezultat in urma unei relatii de concubinaj, copilul a fost recunoscut de tata si imi este incredintat, iar tata ... (vezi toată discuția)