buna seara ,vreau sa stiu daca in legea invatamantului este scris ca intr-o clasa de simultan se pot invata 4 clase mai exact la noi in sat sunt 4 clase cu un singur invatator sunt urmatorii copii :
clasa a 2 nu este
2 in clasa preg,
5in clasa 1
3 in clasa 3
2 in clasa 4
calitatea lasa de dorit spuneti-mi credeti ca avem vreo sansa sa obtinem inca un invatator pt copii nostri.
Am fost si la inspectorat dar ne-a spus ca sunt copiii putini si nu pot plati inca un invatator ,dar nu poate sa se descurce acest domn cu 4 clase credeti ca exista vreo exceptie undeva in lege putem ataca ceva sau nu ?
va rog sunt disperata copilul meu este in cl 1 si nu face nm la scoala .
Din pacate, cei de la inspectorat au dreptate: nu pot functiona 2 invatatori la 12 copii. Probabil, invatatorul dvs. este debutant sau nu a mai lucrat pana acum la dublu simultan( stiu ca este foarte greu si eu am lucrat mult timp la simultan,chiar la 4 clase,dar cu mult efort din partea cadrului didactic si ajutor din partea dvs a parintilor se poate lucra). Ar mai fi o solutie: invatatorul sa cheme copiii diferentiat, adica sa lucreze cu 2 sau 3 clase de la 8- 10 si apoi cu toate pana la 12 (cele 2- 3 chemate de la 8) sau 14 celelalte chemate de la 10. Insa daca domnul este navetist si nu are mijloc de transport dupa orele 14 este mai greu. Mult succes!