avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Amenda circulatie
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Amenda circulatie

Buna ziua,
sunt " posesorul " unei amenzi de circulatie din data de 23.01.2008, pentru care mi-a fost bolcat contul personal de la BCR in data de 21.10.2013, fara nici un alt act premeregator de instiintare in toata acesata perioada . In cest cont primesc doar alocatia copilului, minor, respectiv 2 ani, inca de la deschiderea contului .
Doresc sa ma ajutati cu privire la urmatoarele aspecte :
- avand in vedere data amenzii, care este termenul de prescriere, daca exista asa ceva.
- daca acel cont de BCR a fost deschis pentru primirea alocatiei copilului, este legal sa se faca poprire pe acel cont ? . Sunt titularul contului dar sunt banii copilului .
- din 23.01.2008 pana in momentul popririi nu trebuia sa primesc o notificare, o somatie de plata sau alt document de a fii instiintat .
P.S. cand m-au sunat cei de la banca sa-mi comunice poprirea au spus ca nu pot sa-mi dea informatii, decat daca platesc o taxa de 32 de lei :( .

cu stima si consideratiune .
Cel mai recent răspuns: transtravel_as , utilizator 09:20, 29 Octombrie 2013
Prin impunerea anuala ,autoritatea fiscala responsabila nu a informat despre existenta debitului in urmarire ?
Potrivit art 127 alin (1) din Codul de procedura fiscala, Republicat, cu modificarile si completarile ulterioare,
dreptul de a cere executarea silita a creantelor fiscale se prescrie in termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului urmator celui in care a luat nastere acest drept.
In temeiul alin (2) al aceluiasi articol, termenul de prescriptie prevazut la alin. (1) se aplica si creantelor provenind din amenzi contraventionale.


sa inteleg ca in cazul meu, termenul de prescriere este 02.01.2014 ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire cont bancar, amenzi, primarie, persoana fizica maloscosmin maloscosmin Buna ziua , astazi am primit o instiintare de la banca cum ca m-i s-a pus poprire pe cont de catre primarie , neavand amenzile platite. Tin sa precizez ca ... (vezi toată discuția)
Poprire alocatie copil patriciab patriciab Buna dimineata In urma cu o saptamana mi s-a pus poprire pe conturile bancare, la solicitarea Anaf, pentru o presupusa datorie la CAS din anul 2012 sau mai ... (vezi toată discuția)
Poprire maia andrei maia andrei Buna ziua ! Am poprire 1/3 pe salariu , instituita de executor judecatoresc pt suma de 2000 ron, Intampin urmatoarele probleme: 1- firma unde lucrez a ... (vezi toată discuția)