avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzufructul viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzufructul viager

Contract de vanzare cumparare cu clauza de uzufruct viager (CVC UV).
Poate fi anulat un CVC UV de catre o persoana care si-a vandut locuinta, avand drept de uzufruct viager?
In contract sunt stipulate clauze privind ajutorul dat vanzatorului de catre cumparator in cazul in care nu mai poate suporta cheltuielile de intretinere.
Ultima modificare: Marți, 29 Octombrie 2013
Sorin002, utilizator
Cel mai recent răspuns: Sorin002 , utilizator 18:47, 30 Octombrie 2013
Da, dacă cel care a cumpărat nu respectă clauza de uzufruct viager.Va trebui fie să ii acorde dreptul in imobilul pe care l-a cumparat, fie sa-i puna la dispozitie un alt spatiu, daca se ințeleg astfel.Dar clauza trebuie respectata, daca uzufructuarul nu a renunțat la ea.
Uzufructuarul poate solicita anularea CVCC pe motiv ca nu i s-a acordat ajutorul necesar, medical sau de intretinere?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct viager liviu25 liviu25 ce inseamna exact contract vanzare-cumparare cu UZUFRUCT VIAGER,k m am dus la politie sa mi skimb buletinu,si trebuia sa ii aduc pe ai mei,sa dea declaratia de ... (vezi toată discuția)
Unele lamuriri andonie maria andonie maria parintii mei nu au avut acte pe casa si terenul unde locuiesc,eu si sotul meu i-am ajutat sa dobandeasca acele acte,dupa care ei ne-au propus ca ne v-a trece ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil cu contract de intretinere? boyzone boyzone am un contract de intretinere incheiat cu o persoana de varsta a 3 -a care , influentata de o nepoata, doreste sa vanda apartamentul.Dupa mai multe luni de ... (vezi toată discuția)