avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum calculez indemnizatia?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum calculez indemnizatia?

Buna ziua,
intentionez fac un copil in urmatoarea perioada.
Problema este ca firma la care lucrez va face restructurari masive iar postul meu va fi desfiintat.
Daca raman insarcinata pana atunci si voi intra in somaj cum voi calcula indemnizatia?
Mentionez ca am continuitate in munca peste 12 luni pana acum.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: anamaria9 , utilizator 06:35, 30 Octombrie 2013
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).

2. In raspunsul meu anterior am scris:
In aceste venituri intra veniturile din salarii, din indemnizatii pentru concedii medicale si concediu de maternitate, indemnizatia de somaj.

3. - Asadar daca in cele 12 luni aveti venituri din salarii, din indemnizatie de somaj, din indemnizatie pentru concedii medicale, din indemnizatie pentru concediu de maternitate se va calcula 85% din toate aceste venituri nete.
- Pe periopada de somaj se va lua in calcul indemnizatia de somaj (pentru ca nu mai aveti salariu in aceasta perioada).
Acum am inteles. Ma temeam eu ca asa va fi.
Multumesc pt promtitudine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil DS_13 DS_13 Va rog sa-mi spuneti daca pot beneficia de concediul pentru cresterea copilului, in conditiile in care am fost angajata cu contract de munca timp de 3 ani ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil C.Daniela C.Daniela Buna ziua, Am o prietena care este insarcinata in trei luni si are urmatoarea problema. In noiembrie ii expira perioada de somaj si nu stie daca isi va gasi ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil mihai.13baltaretu86@yahoo.com mihai.13baltaretu86@yahoo.com Buna ziua ! am o intrebare inlegatura cu CO de maternitate...am fost angajata la o firma incepand cu data de 1.08.2014 pana la data de 21.12.2015 (program 8 ... (vezi toată discuția)