avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Plata cu cardul
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Plata cu cardul

Buna ziua
O persoana fizica poate plati cu cardul factura de marfa ce i s-a emis ? Precizez ca unitatea vanzatoare are casa de marcat.
Ultima modificare: Marți, 29 Octombrie 2013
carmen01011958, moderator
Buna ziua,

In cazul in care vanztorul are si unitate POS, persoana fizica poate face plata respectiva cu cardul. Daca factura este emisa catre o persoana juridica, iar plata este facuta din contul persoanei fizice, veti emite din casierie o dispozitie de plata catre persoana fizica, pe care o veti atasa la registrul de casa impreuna cu bonul casei de marcat.

Numai bine
Buna ziua
Multumesc pentru raspuns dar eu doream sa stiu urmatoarele:vinzatorul are Pos si casa de marcat.In situatia in care ii vinde cu factura marfa unei persoane fizice(nu juridice),aceasta din urma poate platii cu cardul din contul sau?Daca da,ce rost mai are emiterea bonului fiscal ?
Multumesc
o zi placuta....
Daca vindeti marfa cu factura (catre persoana fizica sau juridica) si plata se face cu cardul, nu mai dati bon fiscal.
Multumesc
Spor la treaba
Ultima modificare: Miercuri, 30 Octombrie 2013
carmen01011958, moderator
Va rog sa-mi spuneti in ce lege gasesc raspunsul dvs ?
Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 30 Octombrie 2013
carmen01011958, moderator

Alte discuții în legătură

Incasari prin intermediul pos rodicaonet rodicaonet Buna ziua. Va rog sa exprimati o parere raportat la urmatoarea situatie: O firma ce desfasoara activitate oteliera, restaurant si bar,incaseaza ... (vezi toată discuția)
Obligativitate bon fiscal g_adry g_adry Este obligatoriu ca o firma ce comercializeaza si instaleaza sisteme de energie regenerabila (sisteme solare apa calda si electricitate) este obligata sa ofere ... (vezi toată discuția)
Chitanta sau bon fiscal pt persoane fizice? stefanl760 stefanl760 buna ziua !as dori sa stiu daca o societate comercializeaza si monteaza panouri solare pt persoane fizice ce trebuie sa elibere la factura chitata sau bon de ... (vezi toată discuția)