avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident stupid in parcare sub influenta alcoolului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident stupid in parcare sub influenta alcoolului

Buna ziua,
Va cer parerea in problema destul de stupida:
In Oct 2009 am incalcat prevederile Codului Rutier (conducere sub influenta alcoolului) si m-am ales cu o condamnare cu suspendare+anularea permisului.
Am reusit sa iau carnetul de conducere si am respectat legea de a nu ma urca baut la volan.
A trecut termenul de probatiune, nu am mai avut incidente; am fost si la psiholog dar fara prea mare succes.
Zilele trecute, din cauza ocuparii locului de parcare a unui vecin scandalagiu, m-am dus sa mut masina. Cand am dat cu spatele, am lovit o alta masina parcata pe alee;proprietara s-a isterizat si a chemat politia. La testare a iesit alcoolemie (cateva pahare de vin si sarmale) am colaborat cu agentii de politie.
Intrebarile mele sunt:
1. Ce urmeaza a se intampla acum?
2. Care este de obicei verdictul in astfel de cazuri?
3. Se considera recidiva daca a trecut termenul de incercare?
3. In Constanta un avocat care sa fie familiarizat cu astfel de intamplari, imi puteti recomanda?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: avLeon , utilizator 13:50, 30 Octombrie 2013
Se va instrumenta la fel ca primul dosar, deja cunoasteti procedura. Pentru primul dosar a intervenit reabilitarea de drept daca spuneti ca a trecut termenul de incercare.
Daca indepliniti conditiile reabilitarii, condamnarea respectivă nu mai poate atrage reţinerea stării de recidivă şi nici nu mai poate împiedica aplicarea suspendării condiţionate a executării pedepsei în cazul comiterii unei noi infracţiuni.
Dupa cum probabil stiti, pentru ca o persoana condamnata penal sa poata cere reabilitarea este necesar, indiferent de gravitatea faptei care a facut obiectul infractiunii, sa fi trecut o anumita perioada de timp care se calculeaza de la data la care a luat sfarsit savarsirea pedepsei penale ori de la data cand fapta s-a prescris (adica faptuitorul nu mai poate fi urmarit pentru executarea pedepsei pentru fapta respectiva).
Reabilitarea de drept se acorda dupa trecerea unui timp de 3 ani, pentru o condamnare la pedeapsa amenzii penale sau la pedeapsa inchisorii de un an sau mai mica, daca in cursul acestui timp condamnatul nu a mai savarsit nici o infractiune.
Ultima modificare: Marți, 29 Octombrie 2013
avLeon, utilizator
Va multumesc pentru raspunsuri, daca este vreun avocat in Constanta care m-ar putea ajuta, il rog sa lase un mesaj.
Va multumesc inca o data.
Drumul public este definit ca fiind orice cale de comunicatie terestra, cu exceptia cailor ferate, special amenajata pentru traficul pietonal sau rutier, deschisa circulatiei publice; drumurile care sunt inchise circulatiei publice sunt semnalizate la intrare cu inscriptii vizibile;"

Fata de acestea prevederi cred ca se impun doua ipoteze in cazul parcarii de la un bloc:

1. Daca parcarea este pe teren proprietate publica sau privata a unitatii administrativ-teritoriale atunci poate fi considerata drum public.

2. Daca parcarea este pe teren proprietate privata a proprietarilor blocului atunci nu poate fi considerata drum public.

In cazul pedepselor cu suspendare conditionata e executarii pedepselor, reabilitarea de drept intervine daca in termenul de incercare compus din cuantumul pedepsei plus un interval de 2 ani condamnatul nu savarseste o alta infractiune in termenul de incercare si daca nu s-a pronuntat revocarea suspendarii conditionate a executarii pedepsei-art.86 C.pen.

Termenul de reabilitare se calculeaza de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.

Ultima modificare: Marți, 29 Octombrie 2013
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Buna seara!
Am si eu o mare rugaminte la dvs d-na avocat,imi puteti spune cum sa procedez la ceea ce am facut?am permisul retinut din aprilie si am condus automobilul sub influenta bauturilor alcolice si fiind testat cu aparatul etilotest mi-a iesit o alcolemie de 0,49 in aer si la sange 1.Nu ma anunta nimeni nimic de atunci si am tot fost pe la politie de m-am interest!imi puteti spune cat timp mai am de asteptat pana imi redobandesc permisul sau ce trebuie sa fac cu situatia asta?am permisul de 7 ani si sunt la prima abatere.
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Alcool la volan elenarai elenarai Buna ziua! Am fost oprit in trafic si am fost testat cu alcooltestu si am avut o alcoolemie in aeru expirat de 0.47. M-au dus la probele de sange si ... (vezi toată discuția)
Reabilitare cazier judiciar hadrian74 hadrian74 In cursul lunii februarie 2011 am fost depistat de agentii de politie conducind autoturismul proprietate personala, pe drumurile publice, avand o ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan yonutz2009 yonutz2009 Salut! Am si eu o problema...Sunt chemat in instanta pentru conducere sub influenta alcoolului(1.3 g alcool/ l sange).Mentionez ca sunt la prima abatere,si ... (vezi toată discuția)