avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Alcool la volan
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Alcool la volan

Buna ziua!
Am fost oprit in trafic si am fost testat cu alcooltestu si am avut o alcoolemie in aeru expirat de 0.47. M-au dus la probele de sange si astept rezultatul.
Va rog sa-mi spuneti la ce sa ma astept in continuare.
Este posibil sa mi se intocmeasca dosar penal?
Cel mai probabil veţi avea dosar penal.
Da, veti avea dosar penal.
Incercati sa va angajati avocat penttru a incerca sa obtina amend a administrativa.
In caz contrar veti fi condamnat.
Aveti deja dosar penal daca o sa verificati la politie lucrarea penala intocmita in ziua incidentului probabil are acum numar unic atribuit de Parchet.
Permisul(ca banuiesc ca asta va intereseaza) se restituie doar in conditiile art.219 din HG1391/2006, daca veti fi trimis in judecata si condamnat, permisul se anuleaza in baza hotararii ramase definitive.
ART. 219
.............................................
(2) Restituirea permisului de conducere se dispune de către şeful serviciului poliţiei rutiere pe raza căreia a fost săvârşită fapta, la cererea titularului, în baza rezoluţiei sau, după caz, a ordonanţei procurorului prin care s-a dispus neînceperea urmăririi penale, scoaterea de sub urmărirea penală ori încetarea urmăririi penale, în baza hotărârii judecătoreşti rămase definitive prin care s-a dispus achitarea inculpatului sau prin care procesul-verbal de constatare a contravenţiei a fost anulat ori ca urmare a încetării măsurii de siguranţă prevăzute la art. 112 lit. c) din Codul penal, republicat, cu modificările şi completările ulterioare.
.....................................................
Suspendarea conditionata a executarii pedepsei

Institutie de drept penal, consta in suspendarea executarii pedepsei,
luata de instanta de judecata, pe o anumita durata, daca sunt intrunite conditiile prevazute de lege: pedeapsa aplicata este inchisoarea de cel mult 3 ani sau amenda, infractorul nu a mai fost condamnat anterior la pedeapsa inchisorii mai mare de 6 luni ( cu unele exceptii), se apreciaza ca scopul pedepsei poate fi atins chiar fara executarea acesteia.


Durata suspendarii conditionate constituie termen de incercare pentru condamnat si se compune din cuantumul pedepsei inchisorii aplicate, la care se adauga un interval de 2 ani ( 1an in cazul pedepsei cu amenda).


Termenul curge de la data cand hotararea de suspendare a ramas definitiva.


Revocarea masurii suspendarii conditionate poate fi luata, tot de instanta de judecata, daca cel condamnat a savarsit din nou o infractiune, in termenul de incercare, sau acesta nu si-a indeplinit, in acelasi termen, obligatiile civile stabilite prin hotararea de condamnare.


De asemenea, in conditiile prevazute de lege, masura suspendarii conditionate poate fi anulata.


Daca in termenul de incercare, cel condamnat nu a savarsit din nou o infractiune si nici nu s-a pronuntat revocarea suspendarii, acesta este reabilitat de drept.


Cererea de revocare in cazul neexecutarii obligatiilor civile poate fi formulata de partea interesata si de procuror si se depune la instanta competenta.


Cererea va cuprinde date cu privire la petitionar, calitatea procesuala, dosarul penal si hotararea prin care inculpatul a fost obligat la despagubiri civile, motivele in fapt si in drept ale cererii, probele in sustinere, data depunerii, si semnatura.

Permisul poate fi redobandit in termen de 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti.

buna seara. si in cazul in care de la data in care permisul a fost retinut, fara dovada de conducere, au trecut 4 ani pana la data hotararii definitive trebuie sa stau iarasi un an pt reabilitare in cazul in care mi se da un an cu suspendare?

Alte discuții în legătură

Am fost prins conducand sub influenta alcoolului, ce sanse am sa ramana curat cazierul? pasc_paul2007 pasc_paul2007 am fost oprit de organele de politie si in aparatul alcooltest am avut o alcoolemie de 0,59 , m-i s-a anulat permisul de conducere si a-s vrea sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Aplicare si consecintele unei condamnari cu suspendare sache sache am fost condamnata la 4luni cu suspendare si o perioada de gratie de 2 ani si 4 luni.doresc sa stiu fiind vorba de alcoolemie ce atrage dupa sine aceasta ... (vezi toată discuția)
Alcool in aer de 0.84 alex67jjy alex67jjy Am si eu o problema..in septembrie 2011 am fost prins de un echipaj al politiei rutiere cu o alcoolemie de 0.84 si in sange 1.50 si 1.30 la a doua proba..a ... (vezi toată discuția)