avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 780 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Alcool la volan
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Alcool la volan

Buna ziua!
Am fost oprit in trafic si am fost testat cu alcooltestu si am avut o alcoolemie in aeru expirat de 0.47. M-au dus la probele de sange si astept rezultatul.
Va rog sa-mi spuneti la ce sa ma astept in continuare.
Este posibil sa mi se intocmeasca dosar penal?
Nu are nici o relevanta din pacate pentru dvs ca urmarirea penala si judecata au durat 4 ani, permisul dvs vechi se va anula in baza hotararii ramase definitive iar dupa un an de zile de la hotararea ramasa definitiva veti sustine examen pentru un nou permis conf. art.116 OUG 195/2002.
ART. 116
(1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una dintre situaţiile următoare:
#B
a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;
b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;

.....................................................
elenarai a scris:

Buna ziua!
Am fost oprit in trafic si am fost testat cu alcooltestu si am avut o alcoolemie in aeru expirat de 0.47. M-au dus la probele de sange si astept rezultatul.
Va rog sa-mi spuneti la ce sa ma astept in continuare.
Este posibil sa mi se intocmeasca dosar penal?

Revin cu rezultatele la probele de sange:
- prima poba 0.9
- a doua proba 0.7
In cazul in care mi se va intocmi dosar penal, ma poate afecta acest lucru la serviciu (la stat)?
V-am raspuns si inainte, dosar penal aveti deja, important acum este cum se va solutiona.
In continuare avand in vedere rezultatul probelor de sange, valoarea fiind apropiata pragului dintre contraventie si infractiune, probabil se va solicita calculul retroactiv al alcoolemiei pentru a se afla valoarea alcoolemiei din momentul depistarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost prins conducand sub influenta alcoolului, ce sanse am sa ramana curat cazierul? pasc_paul2007 pasc_paul2007 am fost oprit de organele de politie si in aparatul alcooltest am avut o alcoolemie de 0,59 , m-i s-a anulat permisul de conducere si a-s vrea sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Aplicare si consecintele unei condamnari cu suspendare sache sache am fost condamnata la 4luni cu suspendare si o perioada de gratie de 2 ani si 4 luni.doresc sa stiu fiind vorba de alcoolemie ce atrage dupa sine aceasta ... (vezi toată discuția)
Alcool in aer de 0.84 alex67jjy alex67jjy Am si eu o problema..in septembrie 2011 am fost prins de un echipaj al politiei rutiere cu o alcoolemie de 0.84 si in sange 1.50 si 1.30 la a doua proba..a ... (vezi toată discuția)