buna ziua,
sotul meu este actionar la o firma aflata in reorganizare. in 2008 am semnat si eu, ca sotie, si el, ca actionar un bilet la ordin la ”avalizat” in favoarea bancii pt un imprumut care nu a fost achitat in intregime de catre firma, din cauza problemelor financiare. biletul la ordin a devenit scadent, iar conturile noastre sunt poprite. intrebarea mea este, daca firma da faliment, si probabil nu isi acopera datoriile din vanzarea imobilelor sau din incasarea clientilor, vom avea in continuare poprirea? in ce cazuri se poate ridica poprirea?
Poprirea isi va produce efectele pana cand banca isi va recupera datoria integral, indiferent de la cine. Aveti grija ca executorul poate merge mai departe de blocarea conturilor, pana la a va executa bunurile proprii...
buna seara!
intre timp, firma ( srl ) a intrat in faliment, sotul meu detine 30% din actiuni, iar, in urma unei mosteniri s-ar putea sa achitam poprirea mea si a sotului. Daca administratorul ( cea de-a treia persoana cu poprire, si detinator a 70% din actiunile firmei) nu isi achita poprirea, noi vom mai avea vreo raspundere fata de datoriile firmei?
Deci, dvs., ca sotie girant, raspundeti doar pentru datoria catre banca asumata prin biletul de aval. Iar cei doi (sotul dvs si administratorul) probabil vor raspunde in solidar pentru restul datoriilor neachitate ale firmei (asta inseamna ca respectivul creditor sau creditorii, vor lua de la cel care are - asta daca cei doi sunt gasiti vinovati), urmand ca ulterior, asociatul care a platit mai mult, sa solicite in instanta partea pe care a platit-o pentru celalalt asociat. Sper ca ati inteles.
Dupa cum vad lucrurile sunt mai complicate decat ati prezentat in primul mesaj ...intotdeauna este asa.
Bilet la ordin in alb
gmr
buna..am contractat un credit la Bancpost in anul 2008 fara garantii imobiliare pe firma mea.exista doar o garantie mobiliara de rangul 1 instituita de banca ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin avalizat
WEO
Rog sa imi spuna cineva ce inseamna bilet la ordin avalizat - in sensul ca garanteaza cu afacerea. In caz de neplata raspunde cu toate activele firmei? In caz ... (vezi toată discuția)