avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... bilet la ordin avalizat
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

bilet la ordin avalizat

am un credit pe firma pt un teren cu ipoteca dar am si un bilet la ordin avalizat pe numele meu.Daca vreau sa renunt la partile mele sociale as putea sa trec biletul avalizat pe numele unui alt asociat al firmei daca el este de acord?
Cel mai recent răspuns: Darius Bobic , Avocat 09:12, 17 Februarie 2010
In principiu, DA, dar numai daca si Banca este de acord
Avalul inseamna asumarea personala a obligatiilor cambiale ca pe obligatii personale de catre un tert al raportului cambial fara legatura de cauzalitate. Deci avalul nu are nici o legatura co respectiva calitate de asociat ,administrator etc. in firma emitenta.

In atare conditii avand in vedere intrebarea dvs. ma raliez la raspunsul lui legalmgm "In principiu, DA, dar numai daca si Banca este de acord " iar in cazul in care nu e banca de acord raspundeti personal cu patrimoniul prezent si viitor pentru plata debitului din BO.

Pe de alta parte exista si diferite particularitati ce pot da o turnura favorabila dvs. dar pentru asta trebuie consultat un avocat specialist care sa vada si o copie cel putin a biletului sau a actelor in baza caruia a fost emis

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Elemente bilet la ordin avalizat onuttza onuttza Mi s-a recomandat pt o mai mare siguranta a incasarii creantelor, sa utilizez drept garantie in cadrul contractelor comerciale de vanzari marfa, [b]bilete la ... (vezi toată discuția)
Bo avalizat intr-un folosit intr-un contract de credit in care nu exista acest mod de garantare papati papati Buna ziua, sunt 3 BO emise de o societate comerciala si avalizate de asociati, completate de catre banca si cerute a fi executate impotriva avalilor, deoarece ... (vezi toată discuția)
Executare silita, plus credit bancar norocel73 norocel73 in urma cu ceva timp un var de al meu a luat un credit bancar garantat cu ipoteca. Ulterior, bazandu-se pe buna intentie a unei firme la care lucra, a avalizat ... (vezi toată discuția)