avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recurs partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recurs partaj

Buna ziua. In 3 octombrie am finalizat un proces de partaj . Asta la 1 an dupa incheirea divortului. Dansul cerea in total 9000 de euro care sustinea ca i-am cheltuit in interes propriu si iresponsabil. Cand am primit citatia avem sentimente amestecate de nervi cu o distractie copioasa. Asta este irelevant. Intrebarea mea este urmatoarea: daca depune recurs la sentinta are sanse de castig. Sentintaspune urmatoarele: accepta in parte cererea de chemare in judecata. Respinge cererea reclamantului de obligare a paratei la plata sumei x si respinge ocererea de obligare la plata cheltuielilor de judecata de catre parata. Admite cererea paratei de obligare la plata sumei de 1500 ron aceste constituind cheltuoeli avocatiale. Sper sa intelegeti fiindca am scris din ce mi-am amintit Va am citit peportalul judecatoriei. Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Dorisanna , utilizator 00:44, 13 Noiembrie 2013
Cu privire la sansele de castig ale dvs., daca depuneti recurs, e dificil sa ne pronuntam, intrucat nu avem intreaga hotarare si nici nu stim ce s-a dzbatut la dosarul de fond. Insa, ma gandesc ca ati avut un avocat la fond, cel mai bine e sa il contactati sa sa vorbiti sincer cu el asupra a ceea ce e de facut in continuare.
Eu sunt multumita de sentinta. Am castigat, eu fiind parata. Banii erau banii erau din salariul lui si bani obtinuti dintr-o misiune externa el fiind angajat al armatei. S-au audiat martori din ambele parti. Actiunea a fost respinsa ca fiind nefondata. Mentionez ca s-au scos extrase de cont de la banca de pe contul la care eram imputernicita. Eu nefiind angajata eram trecuta in intretinerea lui mai ales ca eram insarcinata in 5 luni la momentul plecarii sale. Am nascut cu 2 luni inainte sa vina. Banii au fost utilizati exclusiv pt intretinerea mea si a copilui nou nascut. Si se vede clar ca a mintit in declaratie in legatura cu suma cheltuita si aata tot din extrasul respectiv depus de el la dosar. in instanta a declarat ca nu stie defapt ce suma s-a cheltuit dar stie cat vrea....intrebarea este daca poate castiga la recurs daca depune unul.
Ultima modificare: Marți, 29 Octombrie 2013
Dorisanna, utilizator
Si totusi are dansul vreo sansa sa castige in cazul in care depune recurs la decizie? Banii stiu clar ca nu o sa ii dea de buna voie si o sa trebuiasca sa apelez la un executor judecatoresc..
Teoretic are sanse ca nu e doar cu numele cale de atac, se judeca.
Primul proces a fost respins ca nefondat. cea mai buna arma a lui a fost extrasul de cont care defapt a fost in beneficiul meu si detrimentul lui.

Alte discuții în legătură

Solutie proces! haller haller Buna ziua! As dori sa mi se explice si mie solutia din [b]apel[/b]. La prima instanta pe fond s-a dat urmatoarea solutie: \\"Solutie: HOT.-Respinge ... (vezi toată discuția)
Proces cu banca ddaniel ddaniel Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: In anul 2014 am dat in judecata o banca din Romania in care am reclamat clauzele abuzive in care am ... (vezi toată discuția)
Divort hotarare definitiva ? aura dana aura dana Sotia a castigat procesul de divort cu daune morale, la judecatorie din culpa exclusiva a sotului, dovedit cu martori. Sotul a facut recurs, iar la tribunal ... (vezi toată discuția)