Buna ziua!
O persoana mi-a spart/aflat parola ( nu stiu cum ) si mi-a accesat contul de facebook si de email, de asemenea a mai dat parola mea la cineva pe o foaie
Am dovezi cu IP ; Adresa MAC ; IMEI'ul de la telefonul respectiv de pe care s-a accesat + foaia cu parola scrisa de el.
Daca depun plangere in ce infractiuni se incadreasa respectivul?
Si ce poate patii acesta avand in vedere ca cazierul sau este curat?
Multumesc.
Stima!
Formal ar fi acces fara drept la un sistem informatic (de la trei luni la trei ani sau amenda), dar slaba speranta sa fie rezolvata de Politie. Cred ca pe politistul la care ati face plangere l-ar apuca rasul. Politia are treburi serioase de rezolvat, omoruri, talharii, violuri, n-are timp pentru toate gainariile. Desi a numi aceasta fapta gainarie este a-i face o prea mare onoare.
nu inteleg de ce i se da atat de putina importanta acestei fapte? Contul de facebook, adresa de e-mail sunt proprietate personala a cuiva, le fel cum ar fi cutia de posta, portofelul, casa sau masina. Acolo omul poate avea tot felul de date personale, acte etc. Adica daca cineva imi sparge casa si imi fura pot nici sa nu ma duc la politie, ca ar rade de mine, nu?