avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Frauda informatica - Phishing
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Frauda informatica - Phishing

Buna, am urmatoarea problema, recent am am incercat sa fur un cont de Facebook folosind phishing-ul si regret chestia asta. Este vorba de o colega, pe care port pica. In caz ca nu stiti ce este phishing-ul , am copiat sursa paginii de logare Facebook, si am pus pagina la mine pe site, dupa care cu ajutorul unui script, php. Primeam toate detaliile introduse. Acum, am urmatoarea problema, colega mea , s-a prins de faptul ca eu am vrut sa o insel , si m-a amenintat cu politia. Mi-am cerut scuze. Va rog, nu stiu ce sa mai fac. Mai este si faptul ca sunt minor. Regret fapta facuta enorm. Politia imi poate face ceva ?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:21, 6 Martie 2015
pentru ca politia sa va cerceteze este necesar ca impotriva dvs sa existe o plangere un denunt astefl incat organele de cercetare sa ia la cunostinta de ceea ce ati facut (infractiune de natura informatica) de asemenea va precizez ca si monorii raspund penal incepand cu varsta de 14 ani.
Deci daca colega mea depunde plangere , pot patii eu ceva ? Nu am cauzat daune, nu am facut nimic. Ea doar a accesat pagina creata de mine. Si am incercat sa o conving sa isi introduca datele
Citeste www.avocatnet.ro/content/for...

si www.avocatnet.ro/content/for...

Mesajele au fost scrise de un pagubit de spargerea contului de Facebook, a facut plangere la Politie, Parchet, a contestat deciziile lor la Judecatorie si nu s-a ales decat cu faptul ca a fost sunat noaptea si amenintat cu moartea, plus ca i se fac sicane ziua.

Serios, Politia are de rezolvat omoruri, talharii, violuri, furturi de milioane, o va si-njura daca face plangere penala cu spart contul de Facebook. Macar daca i-ai fi furat si niste bani cu ocazia asta, doar asa n-ar ajunge plangerea pe linie moarta.
In Romania drepturile sunt adesea ignorate.
Rezulta si din ce a indicat domnul T.Georgescu mai sus.

Daca regretati si organul de urmarire penala va considera ca nu veti comite noi infractiuni aveti sanse sa nu se intample nimic.
Fiind si minor sansele dvs. sunt si mai mari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agresiunea în mediul online adela_lao adela_lao Bună ziua, Aș dori să știu care este contextul în care cineva poate fi acuzat de agresiune în mediul online? Există vreun astfel de precedent în ... (vezi toată discuția)
Ce pot face? Carmen Chicco Carmen Chicco Buna seara! Am avut o relație cu o persoană care a fost căsătorit, iar fosta soție nu s a împăcat cu ideea ca el si a refăcut o viață...a început ... (vezi toată discuția)
Mi-a fost accesat, fara drept, contul de facebook Expert Judiciar in Criminalistica si Informatica Expert Judiciar in Criminalistica si Informatica Buna ziua! O persoana mi-a spart/aflat parola ( nu stiu cum ) si mi-a accesat contul de facebook si de email, de asemenea a mai dat parola mea la cineva pe o ... (vezi toată discuția)