avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare apartament - proprietar avand dubla cetatenie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare apartament - proprietar avand dubla cetatenie

Buna ziua,

Proprietarul apartamentului pe care vreau sa-l cumpar are dubla cetatenie, romano-franceza. Este stabilit acolo de prin '92 iar intabularea imobilului a fost facuta in 2010, nu am o explicatie plauzibila de ce a fost facuta in anul acela.

Este posibil ca cetateanul respectiv sa faca un credit in Franta si sa puna ipoteca pe apartamentul din Romania?
Se poate verifica acest lucru?
Nu vreau sa ma trezesc dupa 6 luni ca vine statul francez si imi scoate la vanzare apartamentul.

Multumesc mult
O zi buna.
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 17:19, 31 Octombrie 2013
Buna ziua
Vanzatorul in fata notarului , declara ca vinde liber de sarcini locuinta , incheind un contract de vanzare cumparare ,
Raspundeti pentru ce e trecut in CF. Legea contractului va fi legea romana.
Daca vreti sa fiti mai mult ca sigur, faceti un contract personalizat. Il redactati dv. la un avocat.
Ceea ce nu este înscris în CF nu există în ceea ce vă priveşte, nu vă este opozabil. Banca din Franţa (sau de aiurea, dacă va fi existînd) nu are ce să vă facă, eventualul ei drept de ipotecă neputînd fi valorificat dacă nu este înscris în CF. Iar Statul Francez cu atît mai puţin, nefiind treaba lui să se amestece în chestiunile unei entităţi private cum ar fi banca, chiar franţuzească fiind ea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Banca vrea sa execute si apartamentele construite peste imobilul ipotecat necsu necsu Am un teren pe care se afla o constructie compusa din 3 apartamente. Acest imobil l-am pus garantie pt un credit bancar. Ulterior am obtinut o autorizatie de ... (vezi toată discuția)
Construire de apartamente pe imobil ipotecat necsu necsu Am un teren pe care se afla o constructie compusa din 3 apartamente. Acest imobil l-am pus garantie pt un credit bancar. Ulterior am obtinut o autorizatie de ... (vezi toată discuția)
Licitatie imobil pe teren ipotecat matrix73 matrix73 AM ipotecat un teren la banca. Inainte de obtinerea creditului am depus documentatia la primarie pt construirea unui imobil cu mai multe apartamente pt care mi ... (vezi toată discuția)