avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... indemnizatie handicap sau pensie de boala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

indemnizatie handicap sau pensie de boala

In luna septembrie 2013 am fost diagnosticata cu LIMFOM MALIGN NONHODGKIN DIFUZ CUCELULA MICA D STD IV si am fost tratata cu citostatice cure FCR .Am recomandare continuarea tratamentuluiin clinica de hematologie, control periodic pentru a urmari evolutia boliisi raspunsul la tratament.Am recomandari fara efort fizic ,expunerea la soare, stres intemperii, frig.Toate aceste lucruri sunt stipulate in certificaul medical emis la externare , catre C.E.M.C.M si catre Comisia de Epertiza a Persoanelor cu Handicap.Inprezent nu muncesc am virsta 53 ani, o vecime de 13 ani si 4 luni din care 12 ani si 6 luni in grupa 1a 100%.Inaceste conditii pot obtine pensie de boala si sau indemnizatie de handicap?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:27, 30 Octombrie 2013
1. - Puteti sa obtineti si grad de handicap si grad de invalididate (in vederea pensionarii de invaliditate).
- Asta o hotarasc medicii experti ai asigurarilor sociale.

2. Indemnizatia de handicap se cumuleaza cu pensia de invaliditate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie pe caz de boala si handicap Luminița S. Luminița S. Buna ziua.In iunie 2016 am fost diagnosticata cu tumora san cu gradul 1 de malignitate si metastaza limfonodulara acuma stanga.Am urmat tratamentul cuvenit ... (vezi toată discuția)
Iesirea la pensie a persoanei cu handicap accentuat myra70 myra70 buna ziua am varsta 48 ani sunt nascuta in februarie 1970 si am vechime in acelas loc de munca 28 ani sunt angajata inacest loc de munca din 1990 luna mai pana ... (vezi toată discuția)
Lupus Madu8816 Madu8816 Buna ziua! Am 35 de ani si de aproape 3 ani sunt diagnosticata cu: - sindrom hipoanabolic; - boala mixta de tesut conjuctiv cu determinari articulare si ... (vezi toată discuția)