1. am divortat in anul 2010 in urma divortului copilul mi-a fost incredintat cu hotarare definitiva si irevocabila tatal urmand a-mi plati o pensie alimentara de 500 ron din iulie 2013 acesta nu a mai platit pensia alimentara precizez ca pe periada de vara lucreaza in italia(deci avea de unde sa o plateasca) in 27.09. 2013 am depus o plangere la politie pana in prezent nu am primit nici un raspus totodata avocata mea a inaintat procurorului de serviciu o plangere in acest caz .
intrebare: de cat timp este nevoie conform procedurilor pentru a primi un raspuns
avand in vedere ca este un drept a copilului.
2. partajul inca nu a fost facut in urma divortului pentru ca exista un apartament cu credit ipotecar pe numele amndurora (in care lucuiesc eu cu copilul meu ) dupa divort am cazut de acord sa nu-mi plateasca pensia alimentara si acei bani sa mearga in contul ratei mentionez ca rata este mult mai mica decat pensia alimentara dar din iunie 2013 refuza sa plateasca rata, pentru a nu fi scaoasa in starada am preluat eu plata ratelor, nu doreste nici sa renunte la partea lui din casa in favoarea copilului,
Intrebare: daca eu platesc in continuare ratele ce sanse am sa-mi ramana mie casa avand in vedere ca creditul a fost luat pe 25 ani din care s-au platit 8 ani, mentinez ca creditul a reprezentat 50% din valoarea de cumparare a casei.
Diferenta de 50 % pentru achizitionarea casai de unde a provenit? Daca doriti sa ramaneti cu casa, va trebui sa-i platiti o sulta fostului sot, urmand ca dv sa platiti in continuare ratele la banca.
Nu exista un termen fix in care sa primiti o rezolutia in legatura cu plangerea.
Ati gresit-o cu intelegerea aia.. trebuia sa plateasca pensie si sa platiti dvs rata.
Asa, in caz de partaj dansul poate dovedi ca a platit ratele singur in perioada asta de 3 ani.
Pana nu se prescrie dreptul dvs in ce priveste pensie, luati legatura cu un executor sa demareze procedura in vederea executarii silite a lui.
Incepeti si partajul, cereti sa vi se atribuie imobilul si restul de credit si sa-i platiti sulta, iar din sulta ce i-o datorati, executati pensia restanta 2010-2013 si ce se va strange pana la finalul procesului de partaj.
Impartire
ana.avasiicii
Buna seara,
Poate ma puteti ajuta...
Sunt divortata si am impreuna cu fostul meu sot un apartament (ai carui proprietari suntem impreuna), cumparat cu banii ... (vezi toată discuția)