avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie

Puteti sa imi spuneti va rog la cat timp dupa ce am depus dosarul de pensionare voi primi decizia de pensionare si banii?
Cel mai recent răspuns: M. Gradinaru , utilizator 19:37, 29 Octombrie 2013
Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice:
"Art. 106
(1) Admiterea sau respingerea cererii de pensionare se face prin decizie emisa de casa teritoriala de pensii, respectiv de casa de pensii sectoriala, in termen de 45 de zile de la data inregistrarii cererii. "
Uneori termenul de mai sus este depasit. Daca nu primiti raspuns dupa cele 45 de zile mergeti la casa de pensii.
Ultima modificare: Marți, 29 Octombrie 2013
M. Gradinaru, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc un raspuns concret dodorel62 dodorel62 Daca dupa ce ai depus dosarul pentru somaj si dupa doi ani de luat somajul ai facut si dosarul de pensie si acesta este corect intocmit si indeplineste toate ... (vezi toată discuția)
Durata analiza dosar pensionare Elena-Luminita Elena-Luminita Va rog sa-mi spuneti daca in legea pensiilor se mentioneaza durata maxima pentru analiza si emiterea deciziei de pensionare . Cand am depus dosarul mi s-a spus ... (vezi toată discuția)
Decizie pensie adros adros Buna ziua! Imi puteti, spune, va rog, care este termenul limita in care se poate comunica decizia de pensie ? Exista vreo perioada sau doar cand se ... (vezi toată discuția)