avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Ipoteca imobiliara
Discuție deschisă în Executare silită

Ipoteca imobiliara

Am o mica afacere intr-un spatiu pe care este ipoteca la o anumita banca...am contract de comodat cu proprietarul,spatiul este scos la licitatie[inca nu s-a vandut e a treia licitatie] de catre executor.In aceste conditii proprietarul mai are drept de propietate asupra spatiului ,intreb fiindca am primit o instintare de la executor pentru plata unei chirii,in contul datoriei pe care o are proprietarul pe care sa o virez in contul executorului judecatoresc.Intrebare are dreptul executorul sa ceara asa ceva?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 22:05, 29 Octombrie 2013
Executorul judecatoresc in baza titlului executoriu are autoritatea si competenta sa dispuna procedura executarii silite asupra bunurilor in evidenta debitorului
Daca executorul judecatoresc nu detine titlu executoriu care sa prevada obigatia dvs sa achitati sume in contul debitului de recuperat de la debitor,atunci pretentia acestuia nu are temei legal
Debitorul are obligatia sa isi execute obligatiile asumate, in caz contrar pornindu-se executarea lui silita.

Depinde ce fel de executare a incuviintat instanta de judecata.

Inteleg ca este in curs valorificarea ipoteciii asupra imobilului.

In acelasi timp obiect al executarii pot fcae si celelate bunuri si venituri ale debitorului, inclusiv venitul din chirie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ipoteca apartament gabi111415 gabi111415 Buna ziua, Am urmatoarea situatie: am facut credit pt un apartament, cu ipoteca pe acel apartament. Intrebare: In cazul in care voi ajunge in imposibilitate ... (vezi toată discuția)
Poprire fara decizie judecatoreasca? August_in August_in De doi ani o anumita doamna executor judecatoresc ma tot sicaneaza cu notificari despre o executare in baza solicitarii facute de o firma de recuperare din ... (vezi toată discuția)
Titlu executoriu madi33 madi33 As dori daca se poate sa ma lamuriti si pe mine cu o problema.Cumnatul meu s-a angajat la o firma unde au cerut garantie imobiliara si a girat cu apartamentul ... (vezi toată discuția)