avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... contestatie pvcc
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

contestatie pvcc

am fost sanctionat contraventional de catre ITM pentru nerespectarea prevederilor art. 7 alin. 2 din Legea 52/2011 si as dori sa contest aceasta sanctiune.
in procesul verbal nu este trecut jumatate din minimul amenzii iar la incadrarea juridica nu este trecut ca fapta este prevazuta de art. 7 alin. 2 ci este trecut atat la fapta este prevazuta cat si la rubrica se sanctioneaza conform art mentiunea art 12 (1)b, acesta fiind baza legala prin care fapta este sanctionata.
am vreo sansa sa castig contestatia?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:22, 29 Octombrie 2013
Buna seara,
Art. 7 alin 2, prevede obligatia Beneficiarului muncii prestate, de a executa sarcina respectiva, iar art. 12/1/b spune ca "incalcarea prevederilor (...) art 7 alin 1 si 2 ... se sanctioneaza cu... amenda" . Asadar incadrarea juridica este corecta, iar mentiunea platii a jumatate din minimul amenzii prevazute pentru fapta respectiva se face si aveti aceasta posibilitate de a achita jumatate din minim doar daca, cf Og 2/2001, legea prevede in mod EXPRES acest lucru, iar L52/2011 nu prevede. Cred ca un domn avocat va poate spune ce sanse aveti la contestatie numai daca oferiti descrierea faptei asa cum a fost ea facuta in pvcc, fapta cum a fost savarsita din pct dvs de vedere si altele.
Stima.
Ultima modificare: Marți, 29 Octombrie 2013
andreicfr, utilizator
Vreau sa spun ca in pvcc nu este trecut ca am incalcat prevederile art 7 alin. 2 din lg 52/2011 ci ca am incalcat prevederile art. 12 alin. 1 lit b, insa din descrierea faptei reiese clar ca face referire la art 7 alin. 2.
In Lg 52/2011 este mentionat ca Prevederile alin. (1) ale art. 12 se completeaza cu dispozitiile Ordonantei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 180/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, tocmai deasta tind sa cred ca beneficiaza de jumatate din minimul sumei, dar nu este trecut acest lucru in mod expres.
Mai precizez ca in ziua cand am fost controlat si sanctionat, chiar inainte de a primi sanctiunea, am depus la ITM un extras al registrului pentru evidenta zilierilor cu toate inscrierile din acesta, incadrandu-ma in in termenul dat de reprezentantii ITM .
Va multumesc
Pentru analiza succesiunii faptelor,incercati sa detaliati aspecte relevante
Care este relevanta intre controlul ITM si
in ziua cand am fost controlat si sanctionat, chiar inainte de a primi sanctiunea, am depus la ITM un extras al registrului pentru evidenta zilierilor cu toate inscrierile din acesta, incadrandu-ma in in termenul dat de reprezentantii ITM

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare pvcc rovinieta cnadr gabriel_gavrila gabriel_gavrila stiu ca s-a mai discutat, dar anumite aspecte pe care le-am remarcat nu le-am gasit in postarile anterioare. povestea e simpla urmatoarea: - am circulat ... (vezi toată discuția)
Aplicare sanctiune contraventionala pentru transmitere in revisal contract de munca din 2017 cristina_b cristina_b Daca o unitate a transmis un contract de munca cu data inceperii activitatii 01.11.2017 cu intarziere in REVISAL, adica la data de 10.11.2017, sanctiunea ... (vezi toată discuția)
Poate fi motiv de anulare a procesului verbal? doberv doberv un politist de la rutiera m-a oprit si sanctionat pentru ca duceam un prieten fara sa pun ceasul. intrebarea mea e urmatoarea: politistul dupa ce a treecut ... (vezi toată discuția)