avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nelamurit...cu latimea necesara a unui teren ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nelamurit...cu latimea necesara a unui teren pt.autorizatie de constructie

buna seara..as dori sa va intreb si eu ceva..sunt interesat sa cumpar 900 mp teren...extravilan..dar sunt putin pe ganduri..deoarece..1.pamantul are doar 10mp patrati latime,dupa care alti 4 mp sunt luati de un vecin , el ia cumparat acei 4 mp special pt a putea construi acolo..alipire sau ceva de genu..2 zice ca nu mar costa foarte mult sal fac intravilan..in jur de 200 euro..ca e trecut in p.u.b etc...eu as dori sa iau terenu doar ca o simpla investitie..dar sa stiu in caz de in viitor as dori sa construiesc ceva pe el,,, imi puteti spune cam ce probleme as intampina,,,?

Cel mai recent răspuns: morinio , utilizator 18:55, 30 Octombrie 2013
Inainte de a va raspunde si a intra in detalii va cer sa va ganditi , facand un exercitiu de logica si bun simt , ce fel de locuinta credeti ca puteti avea pe acel teren ?
In mod normal , intre limita de proprietate si temelia casei , daca nu aveti deschideri pe acel perete trebuie sa lasati liber 0.9 m pentru a avea acces la acea latura (op. de intretinere a casei , pt.ca zapada sa nu cada in curtea vecinului, etc.) , daca vreti ferestre -1.9 m.
Accesul in spatele casei cum se va face , doar cu piciorul? Latimea minima pt.auto este 3m.
Intimitatea in propria curte nu este o problema pt.dv.? Ganditi-va si la faptul ca vecini vor construi pe aceleasi considerente ca dv. si veti avea distanta intre doua locuinte de max.2m.
Conditiile pe care trebuie sa le indepliniti pentru a obtine autorizatia de constructie sunt trecute in certificatul de urbanism pe care vi-l elibereaza primaria de care apartine terenul si pot varia usor de la o localitate la alta (atentie : cereti eliberarea C.U. pentru constructie!) In el vor fi trecute cotele maxime de ocupare a terenului (ce suprafata poate avea constructia) precum si limitele acesteia (distantele intre hotar si peretele casei).
La 10.m deschidere nu ve-ti obtine aut. decat daca unul din peretii casei este calcan (pe limita) ceea ce implica acordul vecinului !
Ultima modificare: Miercuri, 30 Octombrie 2013
traff, utilizator
va multumesc frumos...pt lamuriri..as dori sa precizez doar ca acea bucata de pamant este o parcela de aceleasi dimensiuni..pe care mai sunt vreo 4 case iar dupa latimea de 10m ..urmeaza acei 4 m luati de acel vecin dupa care drumul public...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distanta intre 2 cladiri ramivam84 ramivam84 am in plan construirea unei case si am la dispozitie o latime a terenului de 8 m din care 6.50 m o reprezinta latimea casei. as vrea sa stiu ce distanta imi ... (vezi toată discuția)
constructie casa pe teren ingust claudia5555 claudia5555 Buna seara. Detin un teren cu deschidere la strada de 10 m si aproximativ 31 m lungime. Se poate obtine certificat de urbanism pe acest teren? Constructia va ... (vezi toată discuția)
Caut un teren care să se încadreze în bugetul meu dar ce am găsit e teren agricol, însă într-o zonă în continuă dezvoltare. ce părere aveți, se poate construi? Andreea cip Andreea cip Buna seara..caut urgent un spatiu sa incep o casa si am gasit..pentru bugetul meu..dar am citit pe net si se poate sa nu pot construi..terenul este ... (vezi toată discuția)