avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... distanta intre 2 cladiri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

distanta intre 2 cladiri

am in plan construirea unei case si am la dispozitie o latime a terenului de 8 m din care 6.50 m o reprezinta latimea casei. as vrea sa stiu ce distanta imi trebuie intre zidul casei mele si proprietatea vecina, avand in vedere ca acel zid nu are nici o usa si nici o fereastra. multumesc anticipat:D
Cel mai recent răspuns: traff , utilizator 16:39, 2 Februarie 2010
buna ziua!
scoateti un certificat de urbanism si de acolo o sa va rezulte eventualele retrageri de care trebuie sa tineti seama.
ce distanta imi trebuie intre zidul casei mele si proprietatea vecina, avand in vedere ca acel zid nu are nici o usa si nici o fereastra
Foarte neclara descrierea :hm: Lotul pe care il aveti pentru constructia casei are ca si limita de hotar un zid al unei case ( zid care nu are usa sau fereastra) sau casa pe care vreti sa o construiti nu va avea deschideri pe acea latura? In anumite conditii ( adica acte doveditoare , martori, etc) se poate construi si asa :daca exista deja o casa pe hotar aveti sansa ca obtinand acordul vecinului sa puteti construi 'la calcan' , sau sa pastrati o distanta de 60cm intre hotar si casa ; in al doilea caz , tot cu acordul vecinului puteti cere primariei sa va acorde aut.pentru a amplasa dvs. casa pe hotar sau sa lasati cei 60cm daca nu aveti deschideri pe peretele respectiv. Cum vi s-a proiectat casa daca nu aveti nici macar un C.U. ?(spuneti ca aceasta are latimea de 6.5 m) ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distanta intre 2 cladiri ramivam84 ramivam84 am in plan construirea unei case si am la dispozitie o latime a terenului de 7.50m din care 6.50 m o reprezinta latimea casei. as vrea sa stiu ce distanta imi ... (vezi toată discuția)
Nelamurit...cu latimea necesara a unui teren pt.autorizatie de constructie morinio morinio buna seara..as dori sa va intreb si eu ceva..sunt interesat sa cumpar 900 mp teren...extravilan..dar sunt putin pe ganduri..deoarece..1.pamantul are doar 10mp ... (vezi toată discuția)
Fereastra lumina si aerisire pe calcan (ce fel de?) dcgdcgdcg dcgdcgdcg Salutare tuturor, Doresc sa-mi deschid un gol de fereastra pe calcan la o baie care nu are fereastra la etajul casei mele. Golul de fereastra nu poate fi ... (vezi toată discuția)