avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DISTANTA INTRE 2 CLADIRI
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DISTANTA INTRE 2 CLADIRI

am in plan construirea unei case si am la dispozitie o latime a terenului de 7.50m din care 6.50 m o reprezinta latimea casei. as vrea sa stiu ce distanta imi trebuie intre zidul casei mele si proprietatea vecina, avand in vedere ca acel zid nu are nici o usa si nici o fereastra. multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: RADU SAVALACHE , Avocat 20:31, 6 Februarie 2010
sunt situatii diferite.daca va intelegeti cu vecina poate da o declaratie notariala prin care isi da acordul sa construiti la "limita de hotar"max.1m intre ziduri cu conditia ca nici dvs.sa nu aveti geam sau usa pe acea parte a casei.
aceste aspecte se stabilesc de catre primarie prin certificatul de urbanism care se obtine dupa depunerea proiectului la primarie
De principiu nu se poate potrivit legii urbanismului, (latimea min.10,5 metri) insa exceptii exista...acordul vecinului.
Raspunsul cel mai bun il puteti obtine de la directia de urbanism si amenajara teritoriului de unde se obtine certificatul de urbanism

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distanta intre 2 cladiri ramivam84 ramivam84 am in plan construirea unei case si am la dispozitie o latime a terenului de 8 m din care 6.50 m o reprezinta latimea casei. as vrea sa stiu ce distanta imi ... (vezi toată discuția)
Problema geam la spatele casei vecinului prin care se uita in curtea mea SunSetter SunSetter Buna ziua, Problema mea e urmatoarea : vecinul din fata casei face cateva modificari imobilului si vrea sa puna si un geam la baie, geam care da fix in ... (vezi toată discuția)
Servitutea de vedere ContSters116875 ContSters116875 Pentru aerisirea unei incaperi (bucatarie) este nevoie de construirea unei ferestre mobile, dar nu am acceptul proprietarului vecin. Partea casei unde vreau sa ... (vezi toată discuția)