avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Comert ambulant?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Comert ambulant?

Buna ziua!
As dori sa stiu si eu va rog frumos, care sunt pasii necesari pentru deschiderea unui chios intr.un parc pentru a comercializa diverse produse. Poate fi aceasta activitate considerata comert ambulat? Si..de ce autorizatii este nevoie si cam ce costuri implica acestea?
Va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Florentina Paven , Avocat 10:58, 30 Martie 2009
Puteti sa va infiintati un srl sau Persoana Fizica Autorizata . Pentru PFA e mai usor cu infiintarea si cu evidenta contabila.La infiintare veti completa niste formulare care va vor da dreptul sa desfasurati activitatea pana la autorizarea ulterioara (daca va fi cazul)
Daca este vorba de un parc, inseamna ca doriti amplasarea unui chios pe domeniul public, ori in acest scop trebuie sa va adresati consiliului local sa vedeti daca este posibila inchirierea sa u concesionarea suprafetei necesare pentru amplasarewa chisoscului. Daca vorbiti despre un chisc, atunci e vorba despre o constructie, indiferent ca este cu caracter provizoriu sau nu, deci activitatea nu poate fi calificata drept comert ambulant. Daca veti obtine sau nu acordul proprietarului terenului acelui parc ( unitatea administrativ teritoriala, prin consiliul local) depinde doar de autoritartile locale, abia pe urma va puteti gindi la procedurile si costurile necesare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot face pentru a afla daca mi se permite sau nu comert ambulant stradal cu covrigi? covrigut covrigut Buna ziua. Am o covrigarie si as dori sa amplasez o toneta pentru comert ambulant prin care sa vand covrigi in fata unei scoli. Cei de la primarie stramba din ... (vezi toată discuția)
...mai trebuie declarat punct d elucru ? mayer mayer Un srl ( vanzari cu amanuntul) s-a inregistrat la Reg. Com.si pentru comert prin standuri chioscuri si piete ( CAEN 4782). In afara zilelor cand se merge prin ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de functionare liviu_co liviu_co Buna ziua, Certificatul constatator de autorizare a punctului de lucru eliberat de Oficiul Registrului Comerţului contine si activitati prevazute in OG nr. ... (vezi toată discuția)