avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale ...mai trebuie declarat punct d elucru ?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

...mai trebuie declarat punct d elucru ?

Un srl ( vanzari cu amanuntul) s-a inregistrat la Reg. Com.si pentru comert prin standuri chioscuri si piete ( CAEN 4782).
In afara zilelor cand se merge prin targuri, evenimente in afara localitatii, sau pe timp nefavorabil , s-a achizitionat un chiosc metalic-constructie provizorie ( denumirea completa din documentatie ) amplasat intr-o piata a orasului si pentru care s-a incheiat contract de inchiriere al spatiului cu Primaria.Contractul s-a incheiat in urma adjudecarii licitatiei pentru spatiul respectiv si are durata de 1 an
Intrebare: pentru acest chiosc, mai este necesar declararea ca punct de lucru sau este suficient certificatul constatator conform cod CAEN 4782 ?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:54, 29 August 2011
Da. Pentru a putea desfasura activitatile propuse in acel chisc il declarati la registrul comertului ca punct de lucru si specificati si codul caen al activitatilor pe care le desfasurati in el. Va trebuie sa mergeti la ei cu o copie de pe acel contract si de pe certificatul de inregistrare al firmei. Sa aveti stampila firmei la dumneavostra pentru ca veti mai completa niste formulare primite de la ei. Sa aveti grija ca an de an, odata cu reinoirea acelui contract, sau cu prelungirea lui, se reactualizeaza si punctul de lucru.
Ultima modificare: Vineri, 26 August 2011
george-neagu, moderator
Multumesc pentru raspuns ! Asa am si facut, insa nu sunt "impacat" cu procedura, nu ii inteleg logica. In actul de dobandire, chioscul este trecut ca bun mobil, caracterul constructiei este provizoriu nu este intabulat...nu vad diferenta intre situatia prezentata si amplasarea unei umbrele pe coltul trotuarului pentru a vinde pepeni. Si acestia trebuie sa-si declare punct de lucru ?
Ar fi binevenita o trimitere catre actul normativ care reglementeaza aceasta.
Multumesc inca odata !

Acum nu stiu sa va redau ce articole din ce legi reglementeaza aceasta treaba dar va spun din experienta ca exact un caz ca al dumneavoatra am si eu, un modul comercial (chisc din fibra de sticla pe schelet metalic).Treaba cu provizoriu e mai mult o acoperire pentru ei, care oricand va pot spune sa va mutati chioscul de acolo pentru ca nu stiu ce lucrari de sistematizare publica vrea administratia locala sa faca. Adica faptul ca aveti un contract pe un an, nu va confera siguranta ramanerii pe pozitie, in cazul detaliat mai sus.
Singura protectie pe care o aveti, in cadrul acestui an, e ca daca va platiti chiria la termenele stabilite, nu va vor deranja pana la finalizarea contractului.
Iar comparatia cu umbreluta si gramada de pepeni de Dabuleni, e o mica mare diferenta ca pe dumneavoatra ca firma "va ridica" imediat politia locala. Sunt tolerati doar persoanele fizice, cei cu certificate de producator. Cel putin pe la noi cam asa e.
Succes si vanzari multe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punct de lucru - sediu secundar Hodora Hodora Am o activitate de comert cod caen 4782 . Imi desfasor activitatea intr un chiosc dintr- o piata. Sint obligata sa mi fac punct dr lucru. Conform codului caen ... (vezi toată discuția)
Nefiscalizare casa de marcat la punctul de lucru otto2007 otto2007 Buna seara, am o intreprindere individuala, cod caen valabil pt comert ambulant, am deschis un punct de lucru sezonier intr-un chiosc pe 3 luni, lucrez cu 2 ... (vezi toată discuția)
Inchiriere termen scurt fara punct de lucru - cod caen stand electronice madoxmdx madoxmdx Buna ziua, Tocmai am incheiat un contract cu un lant comercial pentru amplasare stand prezentare si vanzare produse. Contractul este incheiat pe 30 zile si se ... (vezi toată discuția)