avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Verificarea periodica din 2 in 2 ani a instalatie de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Verificarea periodica din 2 in 2 ani a instalatie de gaz din interiorul apartamentului

Din cate am citit eu pe foaia Galbena care am primit-o de la firma care mi-a facut lucrarea de gaze si contorizarea de rigoare, la punerea in functie a instalatiei respective sa facut un fel de predare primire a lucrari catre furnizorul de gaz, si eu am INTELES ca astfel Teava de Gaz care eu o am in apartament e in proprietatea furnizorului de Gaze asadar el trebuie sa o verifice GRATUIT fiind a lui. As dori daca se poate sa ma lamuriti, nu de alta dar la 80lei de apartament se aduna cateva MILIOANE DE EURO abuziv dupa pararea mea.Multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 09:24, 12 Martie 2017
Teava de gaze de la care ati fost deconectat este in proprietatea comuna a proprietarilor.
Verificarea ei va costa pe dv., proprietarii.

Intr-adevar, costul este cam piperat, dar asociatia poate sa caute o alta firma, autorizata ANRE, cu care sa faca aceasta verificare al carei cost sa fie cu mult mai mic.
Daca taceai, filozof ramaneai - zice-o vorba. Prietene, asa este in toata lumea: furnizorul - indiferent ce furnizeaza, are limita de competenta pana la bransamentul de alimentare a imobilului, in cazul descris, pana la regulatorul de presiune, montat undeva in exteriorul blocului, parter. Dupa, este raspunderea proprietarilor, dar cred ca nu v-a spus nimeni chestia aceasta. Mai sapati.
Ca se fac verificari periodice la 2 ani este alta chestiune si putem noi sa ne dam si cu fundul de pamant ca nu putem schimba legislatia. Asta e, si daca tot ai descoperit o mina de aur, ma rog MILIOANE DE EURO care pot fi castigati atat de usor, poate va deschideti un job pe aceasta tema, insa sa stiti ca se cam sta la coada... In fine, dupa ce ai reusit sa-ti faci firma de verificare, reduci tariful la 10 lei/apartament in asa fel incat sa aiba acces la verificare si bogatul si saracul!
rara06 a scris:
As dori daca se poate sa ma lamuriti, nu de alta dar la 80lei de apartament se aduna ...

Cautati si alte firme. Tariful/apartament mi se pare f.f.f. exagerat. Acum 1 an si 9 luni am platit 16 lei/apartament + TVA.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca am fost obligati sa montam senzori de gaz la instalatie, de ce mai vor acum sa ia bani si pe revizie periodica? pai senzorul ala nu face tocmai acest lucru, verifica permanent scaparile de gaz? in plus, firma de gaz nu raspunde pentru o eventuala scapare de gaz in apartamentele proprietate personala ci proprietarul.
Acestea sunt regulile stricte de distribuire a gazelor - verificarea periodica a instalatiei. Ganditi-va ca senzorul este un dispozitiv si, ca orice dispozitiv, se poate defecta...

Alte discuții în legătură

Centrala apartament alina_25 alina_25 Cat costa montarea unei centrale de apartament sa zicem pentru un apartament cu 2 camere cam cat costa toata operatia adica debransare cost centrala cost ... (vezi toată discuția)
Verificare instalatie de gaze la un bloc giotto_2016 giotto_2016 Buna ziua! In luna martie in blocul in care locuiesc, a avut loc o scurgere de gaze de la conducta principala de alimentare a blocului. Vecinii au anuntat ... (vezi toată discuția)
Recuperare acte de la fostul proprietar psimona22 psimona22 Buna seara , Sora mea a cumparat un apartament care are centrala termica. A fost sa schimbe titularul la gaze si a aflat ca s-a schimbat legea de curand si ... (vezi toată discuția)