avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recuperare acte de la fostul proprietar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recuperare acte de la fostul proprietar

Buna seara ,
Sora mea a cumparat un apartament care are centrala termica.
A fost sa schimbe titularul la gaze si a aflat ca s-a schimbat legea de curand si la revizia care se face din 2 in 2 ani si pe care trebuie sa o faca in februarie trebuie sa aiba documentatia tehnica la gaze ( se cere din 2016) si verificarea centralei. Daca nu le va avea , gazele se opresc .
La compania de gaze au zis ca ei nu au copii ale documentatiei , ca nu-i intereseaza pe ei.
Fostul proprietar nu i-a dat niciun act . o duce cu vorba , ca nu le gaseste.....
Ce poate face ? De la el nu mai spera sa le obtina.
Sa faca iar proiectul ? Cred ca e vreo 4-5 milioane. Si cu centrala cum sa faca ? Nu i-a dat actele si ii trebuie pentru revizie.
Va rog sa ne sfatuiti cum sa facem ca ne-am saturat sa ne rugam de fostul proprietar.
Cel mai recent răspuns: psimona22 , utilizator 12:10, 4 Decembrie 2017
Initial sa faca demersuri la autoritatea responsabila in autorizare care detine serviciu specail de arhivat documente justificative in baza carora se emite autorizatia
Dev regula firma care asigura revizia aplica pe unitatea centralei abtibild cu datele de contact in caz de necesitate
Fiecare marca de centrala termica este verificata periodic de catre anumiti operatori economici
Sa se verifice firmele care asigura revizia pentru marca respectiva si eventual sa se solicite In varianta extrema sa se contacteze firma de proiectare instalare centrala termica care va realiza proiectul instalatiei actuale
Am aflat ca va trebui facut un nou proiect care necesita inclusiv acceptul vecinilor de legare la conducta comuna de gaze , apoi tot proiectul de la inceput si toata distractia costa in jur de 1000 lei ( nu , compania de gaze a zis ca ei nu tin asa ceva in arhiva).
Daca nu se face acest proiect , in februarie sau martie , cand se va face revizia instalatiei , gazele se vor opri.
Sora mea e disperata , pentru ca nu dispune de acesti bani acum , abia a cumparat apartamentul.
Nu il putem obliga in vreun fel ? Nici prin instanta ?
Este imposibil ca cei de la gaze sa nu aibe documentatia.In ce baza incaseaza gazele la aceasta adresa daca nu au documentatia?cum au montat contuarul?ei nu fac contractul inainte de a avea un dosar cu proiectul instalatiei de gaze.Formulati o cerere si depuneti la ei .Sunt obligati sa va raspunda.Centrala puteau sa o monteze vechii proprietari fara avizul celor de la gaze dar sa traga gazele si sa vina facturi fara a fii depus dosar cu proiect este exclus.Succes.
Cerere scrisa la distribuitorul de gaze caci au cu siguranta proiectul.
Multumim pentru raspunsuri !
Azi a facut cerere pentru schimbare titular contract si alta cerere pentru eliberarea unei copii a proiectului .
Sper sa se rezolve.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documentatie tehnica gaze gelutzu30 gelutzu30 Buna ziua . Am primit o notificare de la ENGIE ca imi expira verificarea tehnica la gaze dar in sistemul lor nu figurez cu aparate de combustibili gazosi puse ... (vezi toată discuția)
Legea 64/2008 Daniela1102 Daniela1102 Bună ziua, Am fost contactată astăzi de o domnișoară care a spus că ,cf legii 64/2008 am obligativitatea de a efectua ANUAL revizia centralei termice ... (vezi toată discuția)
Acte revizie tehnica periodica a instalatiei de utilizare a gazelor naturale mirela19792000 mirela19792000 Buna ziua. Am primit o notificare de la ENGIE pentru efectuarea revizie tehnice periodice a instalatiei de utilizare a gazelor naturale pana pe 26.07.2018. Eu ... (vezi toată discuția)