avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil cu probleme
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil cu probleme

buna ziua!
am terminat concediul de maternitate si vrand sa depun dosarul pentru indemnizatia de crestere copil, am descoperit ca in documentul emis de casa de pensii nu figureaza conventia civila pe care am avut-o in ultimele luni de sarcina. Ce se poate face in acest caz? Unde trebuie sa ma adresez pentru a remedia situatia si ce acte mi-ar fi necesare? mentionez ca am realizat si alte venituri *contracte individuale de munca cu timp partial) in timpul celor 12 luni anterioare nasterii copilului si toate apar, mai putin cele din aceasta conventie civila. stiu sigur ca s-au platit impozite si pe veniturile de pe aceasta conventie civila, am inclusiv anexa semnata de la institutia cu care am avut conventia.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:11, 31 Octombrie 2013
Unitatea cu care ati avut incheiata conventia civila va completeaza si ea adeverinta tip (Anexa 2) pentru indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC).
karynna a scris:

buna ziua!
am terminat concediul de maternitate si vrand sa depun dosarul pentru indemnizatia de crestere copil, am descoperit ca in documentul emis de casa de pensii nu figureaza conventia civila pe care am avut-o in ultimele luni de sarcina. Ce se poate face in acest caz? Unde trebuie sa ma adresez pentru a remedia situatia si ce acte mi-ar fi necesare? mentionez ca am realizat si alte venituri *contracte individuale de munca cu timp partial) in timpul celor 12 luni anterioare nasterii copilului si toate apar, mai putin cele din aceasta conventie civila. stiu sigur ca s-au platit impozite si pe veniturile de pe aceasta conventie civila, am inclusiv anexa semnata de la institutia cu care am avut conventia.

Dar ce implicatie are casa de pensii in toata aceasta poveste?
De la Casa de Pensii i se cere adeverinta cu stagiul de cotizare.
eu am primit anexa de la angajator cu veniturile nete realizate ca urmare a conventiei civile. problema mea este ca acestea nu figureaza si in fisa data de la Casa de pensii. ma gandeam ca daca nu apare venitul in acea fisa, nu va fi luat in considerare in calculul cuantumului indemnizatiei.
1. Este posibil sa nu se fi retinut contributia pentru pensie si de aceea nu apareti in evidenta Casei de Pensii cu aceste sume.

2. Dar fiind vorba de un venit profesional impozabil el va fi luat in calculul indemnizatiei pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil stefana_ciuperca stefana_ciuperca Buna ziua, Am intrerupere in munca in ultimele 12 luni de pe 12.01.2015 pana pe 01.04.2015. Totodata am o conventie civila cu incepere din 05.01.2015 pana ... (vezi toată discuția)
Venituri din contract de colaborare si indemnizatie pentru cresterea copilului grecu_roxana grecu_roxana sunt insarcinata in 7 luni si din decembrie 2010 lucrez cu contract de colaborare. pot intra la indemnizatie pt cresterea copilului? (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza venitul net pentru indemnizatia crestere copil? steluta60 steluta60 Buna ziua! In ultimele 12 luni salariul meu a fost supus unor popriri. As dori sa stiu ce venituri vor aparea pe adeverinta ce trebuie completata pentru ... (vezi toată discuția)