avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Obligativitate folosire fise magazie?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Obligativitate folosire fise magazie?

Buna ziua,

Am un magazin de haine noi si as vrea sa va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea nelamurire:am 2 furnizori iar pe facturile de la acestia apare la achizitia de marfa: pozitia 1 "Mix haine noi firmele..." x bucati la pretul y.

La completarea NIR-ului eu fac mai multe pozitii la care scriu separat de ex : tricouri (5 pozitii pt 5 preturi diferite de vanzare),camasi (3 pozitii pt 3 preturi diferite),geci (4 pozitii pt 4 preturi) etc...

As vrea sa va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare:trebuie sa tin fise de magazie pentru marfa din magazin,sau este suficient registrul de gestiune unde se inregistreaza valoarea stocului?
Daca sunt obligat sa tin fise de magazie,cum se tin acestea...(pentru ca eu am multe articole la diferite preturi)-pot sa tin una pentru toate articolele cu pretul de 20 lei,una pentru toate articolele cu pretul de 30 de lei...etc sau pentru fiecare pret trebuie cate o fisa pt tricouri,una pt camasi etc?

Va multumesc anticipat pt raspuns!
Cel mai recent răspuns: cry_mitroi , utilizator 18:00, 31 Octombrie 2013
Fiind vorba de unitate de desfacere cu amanuntul,se aplica metoda global-valorica pentru evidenta marfurilor,folosindu-se formularul "Fisa de cont pentru operatiuni diverse"(cod
14-6-22)si raportul de gestiune,dupa caz.Verificarea inregistrarilor in evidenta gestiunii si din contabilitate se efectueaza numai valoric.Soldurile valorice ale marfurilor aflate in gestiune se verifica pe baza raportului de gestiune predat la contabilitate sau cu ocazia inventarierii, dupa caz(pct.35 din ANEXA NR.1 la OMEF nr.3512/2008). Din cele aratate mai sus,rezulta ca pentru evidenta marfurilor din magazin este suficient raportul de gestiune .
Multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare nir cry_mitroi cry_mitroi Buna ziua, Am un magazin de haine noi si as vrea sa va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea nelamurire:am 2 furnizori iar pe facturile de la ... (vezi toată discuția)
Aplicare tva 9% la stoc MIV MIV la 01.09 am in stoc faina, sunt un magazine en-gros, pe care o am in evidente intrata cu 24% tva. la 31.08 am facut un inventar. cum trebuie sa procedez de ... (vezi toată discuția)
Trebuie raport de gestiune?? denisa2011 denisa2011 buna ziua, la o covrigarie, productie, trebuie sa am raport de gestiune, programul nu-mi afiseaza nimic, cateva sfaturi.. va multumesc anticipat! (vezi toată discuția)